понеділок, 02 квітня 2012 19:23

Політтехнолог: перевірка Генпрокуратурою міністерства Табачника є спецоперацією проти Хорошковського

Політтехнолог: перевірка Генпрокуратурою міністерства Табачника є спецоперацією проти Хорошковського
Тарас Березовець вважає, що "війна" розгорілась через амбіції Хорошковського зайняти посаду прем'єр-міністра. Фото: gart.org.ua

Перевірка Генпрокуратурою Міносвіти через закупівлю підручників для учнів перших класів за завищеними цінами має на меті не встановлення факту правопорушення в міністерстві, а є інформаційною спецоперацією проти першого віце-прем'єр-міністра України Валерія Хорошковського. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив політтехнолог Тарас Березовець.

"Міністр освіти Дмитро Табачник і так може бути звільнений в будь-яку хвилину. Він не має прем'єрських амбіцій, тому нікому не цікавий. Він ще переживе на своїй посаді не одного прем'єра. Чим більше його відправляють у відставку, тим довше він сидітиме на своїй посаді, - переконаний політтехнолог. - Діяльність прокуратури можна розглядати, як один з елементів того, що опоненти Валерія Хорошковського використовують, на перший погляд, безневинну інформацію. Але вона завдала шкоду його інтересам. Фактично це була інформаційна спецоперація, адже тепер дії прокуратури ніби виправдані, бо вона реагувала на повідомлення ЗМІ".

Березовець зазначив, що інформаційна війна розгорілась через амбіції Валерія Хорошковського зайняти посаду прем'єр-міністра, яку нині очолює Микола Азаров.

"Причина криється в тому, що Хорошковський приходив в Кабінет Міністрів з чіткою амбіцією стати прем'єр-міністром. Але він припустився помилки, коли відмовився від посади міністра фінансів. Бо тоді Валерій Іванович контролював би всі податки й витрати всіх своїх політичних конкурентів. А так на теперішній посаді він є віце-прем'єром без портфеля, і зараз іде поступова компанія по його дискредитації і витискання", - висловив думку політтехнолог.

Він наголосив, що Генпрокуратура є тільки виконавчим елементом, замовник на сьогоднішній день невідомий. Але він може себе проявити з часом, підкреслив Березовець.

"Має з'явитися спікер цієї групи. Проте мета вже відома — знищити Хорошковського, як претендента на пост премєр-міністра. Адже відомо, що прем'єри міняються або перед виборами, або після них. Ніхто вже не уявляє Миколу Азарова першим у списку Партії регіонів. Не може бути, що прем'єр - Азаров, а перший номер у списку - Тігіпко. Це не логічно. Логічно зробити цю людину прем'єром, і він спокійно піде першим номером у списку", - додав Березовець.

Нагадаємо, що нардеп Лілія Григорович направила звернення до Генпрокурора та Голови Державної фінансової інспекції України щодо неефективного використання Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України державних коштів під час друку підручників.

На думку Григорович, вартість друку низки підручників є явно завищеною.

"Так, до прикладу, вартість друку одного підручника "Українська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням польською мовою. Усний курс. 1 клас" (авт. Хорошковська О. Н., Яновицька Н. І.) складає 647 грн. за екземпляр", - йшлось в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Політтехнолог: перевірка Генпрокуратурою міністерства Табачника є спецоперацією проти Хорошковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути