Ексклюзиви
вівторок, 28 січня 2014 11:54

Політтехнолог прогнозує, що уряд очолить Порошенко

Політтехнолог прогнозує, що уряд очолить Порошенко
Петро Порошенко. Фото: molbuk.ua

Політтехнолог Тарас Березовець вважає, що прем'єр-міністром країни може стати бізнесмен Петро Порошенко.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua

"Відставка уряду Азарова була прогнозована. Азаров став не зручною фігурою. Він більше заважав президенту, ніж допомагав. Це не прем'єр війни. Це прем'єр спокійного комфортного життя для Януковича, яке вже остаточно закінчилось. Азаров сам втомився. Він давно вже просився у відставку. Янукович на це не погоджувався. Боявся, що це буде трактовано, як знак його слабкості. Але він його перетримав на цій посаді. Сьогодні цей крок президента буде сприйматись, як шлях в бік порозуміння", - розповів експерт.

Березовець вважає, що у рішенні відставки Азарова сприяли і олігархи.

"У неділю в готелі "Інтерконтиненталь" олігархи провели таємну зустріч без Януковича. Там нібито був Ахметов, Фірташ і представники групи "Приват". На цій зустрічі домовились уникати силового сценарію і домагатися переформатування уряду. Думаю, вони теж натисли дуже серйозно. На останню зустріч з Януковичем не прийшло, як кажуть 78 регіоналів. Це якраз і були депутати групи Ахметова, Фірташа і інших. Вони контролюють в середині Партії регіонів близько 70 депутатів", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров вирішив піти у відставку сьогодні вночі - Герман

Він зазначив, що Януковичу потрібна людина не зі свого оточення.

"Сьогодні навіть Партія регіонів не сприйме, якщо прем'єром призначать сімейного кандидата типу Арбузова чи Захарченка. І це було видно по пропозиції Яценюку стати головою уряду. Тому будуть віддавати посаду сторонній людині. Моя версія - це Петро Порошенко. Він людина більш опозиційна, ніж провладна. Порошенко контролює великою групою депутатів, він зручний. Тобто є так зване Порошенківське міжфракційне утворення", - зауважив Березовець.

Експерт наголосив, що нові призначення посад Андрія Клюєва та Володимира Макєєнко свідчать, що здебільшого вони керують діями президента, а не Сім'я.

"Для старих донецьких Петро Порошенко теж давній партнер. Не забуваємо, що він був одним з засновників Партії регіонів", - додав політтехнолог.

Зараз ви читаєте новину «Політтехнолог прогнозує, що уряд очолить Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути