середа, 11 січня 2012 12:50

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Політолог: Янукович - вдячна людина, "розкручує" зараз Тимошенко

Політолог: Янукович - вдячна людина, "розкручує" зараз Тимошенко

Влада зробила все, аби переконати суспільство, що "Батьківщина" є справжньою опозиційною партією.

Про це на сьогодні на прес-конференції заявив політолог Сергій Таран, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Особливість нинішньої ситуації в тому, що люди, які потраплять до списку "Батьківщини" на майбутніх парламентських виборах, швидше за все, точно не будуть "тушками". Влада дала виборцям сигнал, що "Батьківщина" - це і є справжня опозиція. Тому, скоріше, за все, потрапивши у парламент, ці кандидати не змінять свої політичні кольори. Більшого доказу того, що "Батьківщина" є опозиційною силою, ніж те, що Тимошенко перебуває у тюрмі, не потрібно", - сказав Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремник: Тимошенко не втрачала свідомість - хіба що запаморочилось у голові

Політолог зазначив, що в Україні спостерігається "цікаві політичні парадокси".

На його думку, перший полягає у тому, що немає чіткої відповідності між владою і популярністю політика.

"Якщо ми подивимось на Росію, то там, якщо політик при владі, то його поважають, поки у нього є ресурс і він впливовий. Як тільки його звільнили з влади, то по ньому починають топтатися. Це ще радянська традиція. А ситуація в Україні достатньо дивна. Політик не просто відійшов де-юре від політичної діяльності - він перебуває у в'язниці, а його рейтинг зростає. Тому на прикладі "Батьківщини" ми бачимо той парадокс, що для українців питання суспільного лідера не ототожнюється з адміністративною пірамідою. Всі це свідчить, що суспільство у нас розвивається незалежно від адміністративного чинника, і це дуже добре", - наголосив політичний експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тимошенко для прибічників біла й пухнаста, а для опонентів – чорніша сажі"

Як зауважив Таран, другий парадокс полягає у тому, що що сьогоднішній популярності Юлія Тимошенко завдячує лише президенту.

"Якби рік тому влада почала якісь дієві реформи і просто не чіпала Тимошенко, то, думаю, сьогодні про неї всі почали забувати. Всі були б зав'язані на реформах та їх недоліках. Але саме діями влади Тимошенко була поставлена у центр політичного процесу. Іронія в тому, що найпотужнішим політтехнологом зараз виступає сам Янукович. Його діями Тимошенко стає дуже впливовим політиком. Думаю, що Янукович - просто вдячна людина і пам'ятає, що саме завдяки протистоянню Ющенка та Тимошенко він і став президентом. Саме ці сварки призвели до розчарування помаранчевій команді", - резюмував фахівець.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: Янукович - вдячна людина, "розкручує" зараз Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути