четвер, 04 квітня 2013 12:51

Політолог: у провладних рядах реалізуються одразу два плани - "Сімейний" і Клюєва

Політолог: у провладних рядах реалізуються одразу два плани - "Сімейний" і Клюєва
Фото: golos.ua

Партія регіонів реалізує план Б з допомогою кнута і пряника "тушкуючи" опозиційні ряди. Так прокоментував заяву спікера Володимира Рибака про вихід чотирьох нардепів з фракції "Батьківщина" політолог Андрій Золотарьов.

Нагадаємо Рибак на засіданні більшості повідомив, що Олег Канівець, Ігор Скосар, Віталій Немілостівий та Роман Стаднійчук покинули "Батьківщину".

"Відбувається внутрішня конкуренція у Партії регіонів щодо подальшого плану дій. "Сімейні" узяли курс на дострокові вибори до парламенту та проведення референдуму улітку цього року. Для цього почалась дуже потужна пропагандистська кампанія, на грані істерії, про фашизм, терміновий розпуск і так далі. Ми чули про заклики такого великого гіганта демократії, як пан Добкін, про необхідність не чекати поки влада буде розпущена та проводити референдум із зміни Конституційного устрою. Все це план А, який реалізують сімейні. План Б — усталена матриця  дій "регіоналів", яка асоціюється із Клюєвим. Це - тушкування опозиційних рядів. Бачимо, що Клюєв не сидів склавши рук, а диму без вогню не буває", - сказав він.

Політолог наголосив, що Немілостівий — людина дуже наближена до лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка.

"Однозначно, що був пресинг і намагання з допомогою кнута і пряника затушкувати. Намагаються реалізувати план Б, залишивши Раду, але переформатувавши її за рахунок політичних перебіжчиків", - запевнив він.

Політолог також зазначив, що опозиціонерів неодноразово попереджували, що таке станеться.

"Рада не повинна бути бізнес-клубом. Бізнесмен з опозиційних рядів, так само як бізнесмени-"регіонали" не налаштовані на якісь політичні цінності чи ідеали. Вони виходять із фракції з міркувань власної кишені. Це така фатальна вада нашої опозиції. Адже для людей опозиція виглядає так само, як і влада. Що то свині, що то свині, думають вони. Але опозиціонерів відігнали від корита, через що вони голосно верещать. Вони ведуть змагання за те, щоб очолити систему і користуватися нею за рахунок власного збагачення. Але це не відповідає інтересам суспільства", - вважає політолог.

Золотарьов також зауважив, що заява Рибака про вихід опозиціонерів тоді, коли обговорюють розпуск парламенту — свідчення неодностайності у рядах "регіоналів".

"Остаточно плану і стратегії дій у регіоналів не зафіксована. Тому, можливо, почалась реалізації і плану А, і плану Б в адміністративному порядку. Одна рука робить одне, а інша рука — інше. Голова ж у них одна, і ми знаємо, що вона перебуває у Межигір'ї".

Він додав, що у лавах опозиції близько 20 людей, щодо яких можливий адміністративний тиск та підкуп.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: у провладних рядах реалізуються одразу два плани - "Сімейний" і Клюєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути