четвер, 10 жовтня 2013 11:37

Політолог: "Що у Путіна в голові, у Глазьєва на язиці"

Політолог: "Що у Путіна в голові, у Глазьєва на язиці"
Сергій Глазьєв. Фото: www.finanso.net

Радник президента Росії Сергій Глазьєв ретранслює слова Володимира Путіна.

Так Gazeta.ua політолог Володимир Цибулько прокоментував його заяву про те, що якби не російська сторона, Партії регіонів не було б.

"Те, що у Путіна в голові, у Глазьєва на язиці. Російський істеблішмент жив  і продовжує жити у полоні власних фантомів. Тому генерує всілякі оцінки ситуації, які вкладаються в їхній світогляд, за рамки якого вони не можуть вийти. Оцінити будь-який процес більш-менш об'єктивно вони не здатні. Така у них матриця. Однак не треба забувати, що Партія регіонів не в Держдуму обиралася", - зазначив він.

За словами експерта, ця заява для внутрішнього вжитку росіян, а для українців вона нічого не означає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди Путіна лякають українців візовим режимом з Росією

"Хоча в Україні нею можуть скористатися. Завдяки таким заявам Партія регіонів може  далі грати роль головного партнера російського політикуму. "Регіонали" можуть змусити істеблішмент Росії відповідати за свої словами дружніми діями щодо себе. Партія регіонів є головним партнером "Єдиної Росії". Можуть їй сказати: Якщо ви нас породили, то, будь ласка, відповідайте за дружбу, яка в нас є. Президенту ніяк не треба реагувати. Вони ж не говорять, що "народили" Януковича. Йдеться конкретно про партію", - зауважив Цибулько.

Політолог впевнений, що в інтерв'ю радника російського президента варто було б звернути увагу на пасаж щодо введення візового режиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якби не підтримка Росії, то ПР не було б як політичної сили - Глазьєв

"Раніше не було адресного звернення. Росія погрожувала введенням візового режиму взагалі із пострадянським простором. А тепер є конкретика. Це спроба через такі заяви стимулювати народження нового політичного руху в Україні. Якщо Партія регіонів не скористається своїм партнерством, нове утворення буде претендувати на монополію українсько-російських відносин", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: "Що у Путіна в голові, у Глазьєва на язиці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути