понеділок, 27 травня 2013 20:52

Політолог: Серйозні політичні ініціативи – це "слабке місце" "Свободи"

Політолог: Серйозні політичні ініціативи – це "слабке місце" "Свободи"
Віктор Небоженко Фото: politdengi.com.ua

Бажання "Свободи" надати громадянам України можливість вказувати національність у паспорті носить пропагандистський характер. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Це нічого не дасть. Я - сам українець, виріс в Україні, але думаю, що це не покращить ситуацію, а лише погіршить та поглибить конфлікт у міжнаціональних відносинах", - висловив думку експерт.

"Нехай людина поводить себе, як українець, як громадянин України, а не як людина, у якого в паспорті написано українець", - додав Небоженко.

Окрім того, він наголосив, що в Україні є інша проблема, на яку варто звернути увагу "свободівцям".

"Тим паче, проблема у нас інша, із якою варто боротися "свободівцям", а не те, що вони зараз пропонують по своїй душевній простоті. Є країни, які дозволяють подвійне громадянство – два паспорти", - підкреслив він.

"Оце небезпечна річ, а от вносити п'яту графу – це не найправильніше рішення, бо воно просто носить пропагандистський характер. "Свободівцям" просто немає чого запропонувати, наприклад, серйозні економічно-соціальні зміни", - зазначив політолог.

Окрім того, говорячи про те, чи реалізують нардепи таку пропозицію, він наголосив: "Ні. Чистота нації, чистота крові, відмова від абортів тощо – це все не справжнє. Поки "Свобода" спеціалізується на силовому впливі на владу, і правильно робить".

Також, на його думку, у "Свободи" є "слабке місце", а саме – серйозні політичні ініціативи.

"А все, що пов'язано із серйозними політичними ініціативами – це, як правило, дуже слабке місце. Вони чомусь не готуються. Вони вважають, що прочитали книги 32 року – і це все, а світ пішов далі. Тому це і є пропаганда", - резюмував Небоженко.

Нагадаємо, представники ВО "Свобода" у Верховній Раді зареєстрували в парламенті нову редакцію закону "Про національні меншини в Україні", якою, зокрема, передбачається надання громадянам можливості вказувати свою національність в паспорті і свідоцтвах про акти громадянського стану.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: Серйозні політичні ініціативи – це "слабке місце" "Свободи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути