четвер, 28 лютого 2019 11:14

Політолог розповів, чим зумовлена увага Заходу до Зеленського

Політолог розповів, чим зумовлена увага Заходу до Зеленського
Політолог Петро Олещук прокоментував зустрічі кандидата у президенти України Володимира Зеленського з низкою іноземних представників

Зустрічі кандидата у президенти України Володимира Зеленського з низкою іноземних представників свідчать про те, що Захід прагматично оцінює високу ймовірність його перемоги на виборах. Про це заявив політолог Петро Олещук.

"Вони бачать рейтинги, які показують, що у Зеленського найвища підтримка на цей час. Відповідно, він на цьому етапі видається однією з найбільш імовірних кандидатур на пост президента. Тому він не може не викликати увагу. Захід прагматично оцінив, що варіант його перемоги є високоймовірним і до нього треба готуватися", – сказав Петро Олещук.

На думку політолога, на цих зустрічах представники іноземних партнерів України цікавляться поглядами Зеленського щодо ключових для Заходу питань, зокрема, стосунків з Росією, війни на Донбасі, євроатлантичної інтеграції, співпраці з міжнародними структурами.

Петро Олещук зазначив, що зустрічі, найімовірніше, відбуваються саме з ініціативи західних дипломатів, а не кандидата у президенти, адже для більшості з них він залишається "темною конячкою" і вони зацікавлені більше дізнатися про погляди Володимира Зеленського на важливі питання.

Нагадаємо, за даними останніх соціологічних опитувань, Володимир Зеленський лідирує у президентських рейтингах. Протягом останнього тижня він мав зустрічі з директором Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні Ізабель Дюмон, постійним представником Міжнародного валютного фонду в Україні Йостою Люнгманом, а також спеціальним представником Держдепартаменту США у справах України Куртом Волкером і послом Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович.

Зараз ви читаєте новину «Політолог розповів, чим зумовлена увага Заходу до Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути