вівторок, 26 листопада 2013 17:50

Політолог: Росія хоче, щоб Україна була паралізована

Політолог: Росія хоче, щоб Україна була паралізована
Олександр Палій. Фото: kiyany.obozrevatel.com

Люди вийшли на майдан через сором за владу.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"На майдані така кількість людей, тому що вони побачили: соромно мати таку владу, яка плазує перед іноземцями і від першого удару батога Кремля падає на коліна і кудись повзе. Якщо Янукович не утримається перед Росією, його президентство буде значно коротшим, аніж до 2015 року. Його мав би дотиснути не тільки Євромайдан, а й інстинкт самозбереження. На прикладі Олександра Лукашенка він може подивитися, до чого призводить така політика. Зараз той сидить і чекає, коли його "прихлопнуть". Він "зв'язаний" по руках і ногах, вже все віддав. Матиме інфляцію триста відсотків. З 1993 року такого не бачили. Але Лукашенко нічого не може зробити. Ізоляція Білорусі — це підпилювання економічних основ незалежності. Такого у нас допускати не можна", - зазначив він.

За словами експерта, прем'єр Микола Азаров заявою про тиск Росії "поховав" себе, як політика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сьогодні вночі у мене відмерзли пальці на лівій руці" - Руслана

"Він публічно зізнався, що уряд під іноземним тиском порушив всі базові документи держави, зокрема закон про основи зовнішньої політики, національної безпеки. Кримінальний кодекс говорить про те, що державна зрада — це діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітету та державній економічній безпеці. Це карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років. Об'єктом злочину є державна безпека, яка полягає у невтручанні у внутрішні справи країни з боку інших держав. Глава уряду відкрито говорить, що його політика є результатом іноземного впливу. Яка в цьому роль Азарова? Такою поведінкою може поставити Україну у дуже вразливе становище. Інші держави можуть подумати: якщо вони не здатні втримати свою політику, давайте їх нагнемо, коли інакше не розуміють", - наголосив Палій.

Політолог зауважив, що Україні не можна піддаватися міжнародному тиску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чому наша влада живе так, як хоче, а народ так, як може?" - як мітингують жінки Євромайдану

"Як тільки ми таке робимо, це означатиме, що ми падаємо і нас далі добивають. Якщо немає державної капітуляції чи страшенних умов, не можна піддаватися на тиск. Тим паче публічно, коли державний вектор змінився на 180 градусів в результаті двох поїздок президента до Росії. Так не робиться. Це означає плюнути усьому суспільству в обличчя. Бо Росія хоче, щоб Україна була паралізована, щоб спочатку можна було знищити цю державу, а потім й український народ", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: Росія хоче, щоб Україна була паралізована». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути