Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 22:55

Політолог розповів, які наслідки матиме світ від видворення дипломатів РФ

Політолог розповів, які наслідки матиме світ від видворення дипломатів РФ
Експерт проаналізував видворення російських дипломатів і назвав наслідки для світу. Фото: Mosphoto

Український урядовоць розповів, які наслідки матиме світ від видворення російських дипломатів з країн Європи.

Свою думку Володимир Огризко, дипломат, міністр закордонних справ України з грудня 2007 до березня 2009, висловив в інтерв'ю "24 Каналу".

Політик сказав, що дії Росії не можна було залишати без уваги. Прийняття рішучих кроків є важливим кроком, адже вони говорять про готовність боротись з Кремлем.

"Кремль переступив справді кілька червоних ліній. І те, що раніше хотіли не бачити чи, можливо, справді не бачили, то сьогодні вже не бачити неможна. Треба бути або сліпим, або глухим, або сліпим і глухим і не чути, і не бачити. Всі побачили і почули. Відсутність реакцій була просто-таки запрошенням для Путіна іти далі і робити те ж саме. Тому мовчати і не діяти було б просто неможливо. Можливо це не найбільш червона картка, але вже така помаранчева. Наступний крок буде для Росії надзвичайно болючим",- сказав Володимир Огризко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп призначив нового радника з нацбезпеки

Також він зауважив, що видворення російських дипломатів має допомогти російській владі повернутись до здорового глузду, і почати налагоджувати мирні відносини з країнами світу.

" Треба чекати, що під тиском, зокрема, і сьогоднішніх подій, нових санкцій, російське керівництво нарешті зрозуміє, що у нього залишається, власне, дві опції. Перша – повернутися до здорового глузду і почати працювати з іншими країнами на засадах міжнародного права. Також вийти з Криму, вийти з Донбасу, заплатити по рахунках за те, що вони тут наробили. Вийти з Сирії, припинити втручатися у справи демократичних країн. Припинити займатися корупцією. Тоді є шанс, що Росію колись через деякий час повернуть до цивілізованого спілкування", - висловився колишній дипломат.

Росія відреагували на видворення дипломатів з України. Посольство РФ в Києві заявляє, що, вигнавши 13 російських дипломатів, влада України піддалася на провокацію Лондона.

Зараз ви читаєте новину «Політолог розповів, які наслідки матиме світ від видворення дипломатів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути