пʼятниця, 02 вересня 2016 12:19

Політолог дав прогноз на новий сезон у Раді

Політолог дав прогноз на новий сезон у Раді
rada.gov.ua

Парламент має приймати закони для реформ, а дострокових виборів чекати не варто.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"Для перевиборів потрібен консенсус еліт. Сьогодні є згода, щоб парламент працював. Є консенсус бізнесу, громадських, культурних діячів. Перевиборів хочуть лідери кількох політичних партій. Тому їх не буде", - пояснив політолог.

Позачергові вибори для країни є більшою загрозою і небезпекою, вважає експерт.

"Олігархи теж не зацікавлені. Бо це - дестабілізація. Зараз курс 25. А після перевиборів буде 30-35. Цього ніхто не хоче. Бізнесу треба працювати у нормальних умовах. Перевибори потрібні тоді, коли вони здатні якісно щось змінити. А в умовах діючого закону ми не отримаємо нову рису парламенту. Навпаки - гіршу", - зауважив Таран.

Головний виклик для депутатів - голосувати за ефективні закони, переконаний політолог.

"Реформи неможливі без законів. Потрібно не впадати у політичний популізм. Мінімум половина парламенту працюватиме на деструктив — що гірше, то краще. Вирішуватимуть власні інтереси", - сказав експерт.

"Головний закон цього політичного сезону - державний бюджет 2017 року. Гарний, збалансований. Друге - прийняття податкового кодексу. До нього існує низка зауважень. Але це краще, ніж може бути. Якщо хочемо запускати кращий бюджет, давайте зробимо кращі можливості для бізнесу. Далі - програма приватизації державних підприємств. Потрібно створювати умови, щоб країна заробляла", - резюмував Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій назвав ще один елемент гібридної війни

Нагадаємо, Верховна Рада розпочне нову сесію 6 вересня. Депутати зберуться на чергове засідання. Парламентарії півтора місяці були на канікулах.

Зараз ви читаєте новину «Політолог дав прогноз на новий сезон у Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути