пʼятниця, 26 жовтня 2012 13:52

Політики відкрито перевищують службові повноваження і використовують персонал для агітації - експерт

Політики відкрито перевищують службові повноваження і використовують персонал для агітації - експерт

Дуже поширеними у жовтні є випадки зловживання адмінресурсом, що супроводжуються використанням матеріально-технічних засобів та кадрових ресурсів доступних органам державної влади в агітаційних цілях.

Про це під час прес-конференції розповів аналітик ГО ОПОРА Олександр Неберикут.

"Подібна практика є прямим порушенням частини 21 статті 74 Закону про вибори народних депутатів України. Було зафіксовано 26 таких випадків в 15 регіонах", - сказав експерт.

Він навіть приклад, коли в Дніпропетровській області, у місті Дніпродзержинськ на стовпах освітлення центральної вулиці вивішувались більше 50 прапорів Партії регіонів.

"Ця робота виконувалася на автомобілі, що належить комунальному підприємству. Побачивши, що проводиться фотозйомка, водій зняв автомобільні номери та продовжив роботу. Очевидно, залучення комунальної техніки для потреб агітаційної кампанії не оплачувалося з виборчого фонду і стало можливим в наслідок зловживання службовим становищем керівником комунального підприємства", - наголосив він.

За словами Неберикута, у Луганську медичним працівникам повідомили, що відбудеться наукова конференція. Натомість, вони фактично стали учасниками агітаційного заходу Партії регіонів.

"Замість того, щоб у робочий час виконувати свої основні функції, лікувати пацієнів, персонал був вимушений слухати презентацію "Медична політика Партії регіонів", яку представив екс-міністр охорони здоров'я Юрій Поляченко", - розповів експерт.

Зараз ви читаєте новину «Політики відкрито перевищують службові повноваження і використовують персонал для агітації - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути