понеділок, 29 листопада 2021 18:12

"Політичні репресії проти всіх, хто захищав Україну з 14-го року, неприпустимі", – ЄС

"Політичні репресії проти всіх, хто захищав Україну з 14-го року, неприпустимі", – ЄС

Європейська Солідарність опублікувала заяву, в якій йдеться про засудження спроб переслідування тих, хто захищав Україну з 2014 року. Також в політсилі обурені кримінальною справою прости головного редактора видання "Цензор.нет" Юрія Бутусова.

Про це йдеться в публікації на офіційному сайті партії.

"Європейська Солідарність" обурена спробами Зеленського побудувати в Україні авторитарний режим лукашенківського чи путінського взірця. Політичні репресії, порушення принципів свободи слова, кримінальні справи у відповідь на гострі запитання суспільства і критику на адресу першої особи – це типова поведінка російської влади, яка неприпустима в Україні", — йдеться в заяві.

На думку політсили, головною метою політичних репресій Володимира Зеленського є дискредитація тих, хто протистояв Кремлю з першого дня російської агресії проти України. Зокрема в заяві зазначають, що оточення Зеленського вже неодноразово здійснювало атаки на свободу слова в Україні: "Агресивна реакція представників влади через відсутність "теплої ванни" по суті стала політикою "Слуг" по відношенню до ЗМІ – починаючи від тиску на Суспільного мовника з вимогою надавати монобільшості збільшене представництво на ефірах і закінчуючи фізичною агресією ставленика Зеленського Мецгера щодо журналістів "Радіо Свобода", — вважають в партії.

Також Європейська Солідарність нагадала, що Державне бюро розслідувань досі не відкрило кримінальну справу за фактом державної зради через злив спецоперації із затримання "вагнерівців". "Також ДБР мовчить про анонсований Зеленським "пєрєворот". Зате продукує нові справи проти українських журналістів. Немає сумніву, де сфабриковане це замовлення", — додали в заяві.

Зараз ви читаєте новину «"Політичні репресії проти всіх, хто захищав Україну з 14-го року, неприпустимі", – ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути