середа, 24 вересня 2008 12:36

Поки Ющенко і Тимошенко сваряться Україна втрачає Зміїний

Народний депутат від БЮТ Володимир Яворівський закликає Президента Віктора Ющенка і Прем"єр-міністра Юлію Тимошенко зробити все можливе для того, щоб посилити позиції України на судовому процесі в Гаазі по делімітації континентального шельфу і виняткових економічних зон між Україною і Румунією.

Про це він заявив, виступаючи з парламентської трибуни в середу.

"Сьогодні ведеться процес. Ми маємо набагато більше фактів, ніж Румунія... Але Румунія дуже сильно веде цей процес... Україна представлена надзвичайно мляво", - заявив Яворівський.

Народний депутат вважає, що Україна не повинна програти цей процес і позбутися острова Зміїний. Цей острів не тільки обжитий українцями, але і має в своїх надрах поклади нафти і газу.

"Я дуже прошу і Президента, і звертаюся до Прем"єр-міністра: вплиньте на цю ситуацію. Ми не маємо права програти острів Зміїний", - сказав Яворівський.

Нагадаємо, Румунія в 2004 році звернулася до Міжнародного суду ООН з проханням встановити, як розділити з Україною права на рибальство і розробку копалин в північній частині Чорного моря безпосередньо поза межами територіальних вод.

Сторони сперечаються щодо шельфу навколо острова Зміїний, який багатий на нафту. Київ стверджує, що Зміїний - це острів, тому економічну зону нашої держави треба обчислювати від нього.

Румунія переконує, що це скеля, відповідно економічна зона починається від узбережжя, і тоді Україна втрачає велику частину покладів енергоносіїв, пише Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Поки Ющенко і Тимошенко сваряться Україна втрачає Зміїний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути