субота, 23 липня 2022 00:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Поки "росіянам не наб'ють обличчя" – Зеленський відмовився від переговорів з Путіним

Поки "росіянам не наб'ють обличчя" – Зеленський відмовився від переговорів з Путіним
Президент України Володимир Зеленський прокоментував переговори з Путіним. Фотоколаж: Фокус

Президент України Володимир Зеленський вважає, що на сьогодні недоречно вести переговори з російським президентом.

Спочатку треба звільнити захоплені території. Зеленський заявив, що розмови не буде поки "росіянам не наб'ють обличчя", йдеться в його інтерв'ю для The Wall Street Journal.

Українська сторона відчайдушно намагалася знайти дипломатичне вирішення військового конфлікту з Москвою до вторгнення 24 лютого 2022 року. Володимир Путін три роки не відповідав на дзвінки, розповів Зеленський.

Президент сказав, що Путін прийшов в Україну без розмов, вбив людей, переселив 12 мільйонів, а тепер каже, що Україна не хоче вести переговори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія не виграє у цій війні" – президент повідомив про просування ЗСУ

"Вони просто вбивають людей, руйнують міста, входять туди, а потім кажуть: "Давайте домовлятися". З ким вони можуть говорити? З камінням? Вони покриті кров'ю, і цю кров неможливо змити. Ми не дозволимо їм змити це", – зазначив Зеленський.

Після п'яти місяців війни громадяни України не налаштовані на переговори з Росією. Суспільство вважає, що спочатку мають бути звільнені всі території. Потім вже можна буде домовлятися про те, що робити і як нам жити в майбутньому. Наші люди переконані, що ми можемо це зробити, запевнив президент

"І чим швидше ми це зробимо, тим менше загине... Ми б вважали за краще провести деокупацію невійськовим шляхом і врятувати життя людей. Але ми маємо справу з тими, з ким маємо справу", – додав голова держави.

Президент наказав звільнити від російських окупантів всю Україну, а не лише тимчасово захоплені території на півдні, сказав секретар РНБО Олексій Данілов.

Українські захисники звільнять від російських окупантів і Донбас і Крим, сказав начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кириило Буданов.

Щоденні втрати серед українських воїнів зменшилися до 30 загиблих і 250 поранених за добу за рахунок постачання Україні західного озброєння та ефективного його використання на фронті.

Зараз ви читаєте новину «Поки "росіянам не наб'ють обличчя" – Зеленський відмовився від переговорів з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути