вівторок, 10 вересня 2019 16:06

Показали першого кнопкодава Верховної Ради 9-го скликання

Показали першого кнопкодава Верховної Ради 9-го скликання
Мажоритарник Олександр Ковальов став першим кнопкодавом ВР 9-го скликання.

Першим кнопкодавом у Верховній Раді 9-го скликання став позафракційний мажоритарник із Донеччини Олександр Ковальов. Про це повідомляють у русі "Чесно".

Вимоги Конституції про особисте голосування нардеп порушив на ранковому засіданні у вівторок.

Нардеп це зробив під час голосування за проект закону про імпічмент. Ковальов тиснув кнопку "За" на місці іншого позафракційного мажоритарника з Донецької області – Максима Єфімова.

У коментарі Ковальов спочатку спростовував факт кнопкодавства, але після перегляду відео визнав, що порушив Конституцію.

Водночас Єфімов на запитання, чому Ковальов кнопкодавив за нього, почав віджартовуватись:

"Магія була в тому, що я заліз під ручку і натискав на кнопку. Я був під столом і натискав на кнопку. Відчепіться від мене, будь ласка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада у турбо-режимі ухвалила закон про імпічмент президента

Олександра Ковальова обрали в окрузі №51 на Донеччині. Більша частина округу розташована на окупованій Росією території, тож вибори там відбулися тільки на двох дільницях у прифронтовому селищі Зайцеве Бахмутського району.

51-річний нардеп переміг, отримавши лише 220 голосів (33%), що є найменшою кількістю голосів, відданих за мажоритарника-переможця в історії українських виборів.

У Зайцевому Ковальов удавався до "гречкосійства", скориставшись зі скрутного становища жителів прифронтового селища. Наприклад, забезпечив 5-поверхівку насосною станцією водопостачання, роздавав виборцям продуктові набори та влаштовував для них застілля. Місцевим дітям Ковальов подарував спортивний інвентар і так само пригощав їх наїдками. Під час кампанії кандидат звинувачував українську владу в "обстрілах мирного населення Донбасу", нагадують у "Чесно".

Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроект про додаткові підстави дострокового припинення повноважень народного депутата. Серед них - неособисте голосування при встановленні такого факту судом.

Зараз ви читаєте новину «Показали першого кнопкодава Верховної Ради 9-го скликання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути