Ексклюзиви
субота, 01 червня 2013 02:39

"Викрадення моєї родини було організовано за наказом Назарбаєва" - сім'ю казахстанського опозиціонера насильно відправили до Казахстану

 "Викрадення моєї родини було організовано за наказом Назарбаєва" - сім'ю казахстанського опозиціонера насильно відправили до Казахстану
Фото: facebook.com

29 травня о 4:30 у передмісті Риму 30 поліцейських затримали 6-річну доньку та дружину казахcтанського опозиціонера та олігарка Мухтара Аблязова.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Їх екстрадували в Казахстан. Сім'я була вимушена залишити країну 2010-го року, коли російський суд видав санкцію на арешт Аблязова.

"У середу, 29 травня, в 4-30 ранку в передмісті Риму було скоєно напад на будинок, де знаходилася моя дружина Алма з нашою шестирічною донькою Алуа. Близько тридцяти озброєних поліцейських увірвалися в будинок, побивши родича-чоловіка, який знаходився у будинку. Алмі і тим, хто був у будинку, не було пред'явлено ніяких підстав для цього вторгнення. Без пред'явлення будь-яких звинувачень або ордера на обшук, Алма була вивезена в невідомому напрямку. Добу її не могли знайти родичі та адвокати. Потім її виявили в одному з поліцейських ділянок. Коли адвокати знайшли її, їм не повідомили підстави її затримання. Сьогодні, у п'ятницю, поліцейські приїхали в будинок, де знаходилася моя донька під наглядом родичів, і силою забрали її без пояснення причин.

Вже ввечері адвокати дізналися, що Алму з донькою збираються екстрадувати до Казахстану. Мої дружина і дочка знаходилися на території Італії на законних підставах. Однак юристам повідомили, що є рішення італійського судді про їх екстрадицію. Юристи в поспіху повідомили про те, що відбувається прокурору Італії, який негайно дав усне розпорядження призупинити екстрадицію у зв'язку з абсолютно незаконними діями як судді, так і поліцейських.

Але незважаючи на заборону прокурора, дружину і дитину насильно заштовхали в приватний чартерний літак, який був приготований заздалегідь, і відправили їх до Казахстану. В даний момент, 31 травня 2013 року о 22 годині за Гринвічем, літак летить в Астану.

Я заявляю, що викрадення моєї родини було організовано за наказом Нурсултана Назарбаєва. Від політичного протистояння він перейшов до відвертого тероризму - захопленню заручників.

Цей вчинок - демонстрація підлості і ницості режиму Назарбаєва, який не зміг впоратися зі мною як з політичним опонентом, і вкрав мою дружину і шестирічну дитину.

Сьогодні я хочу звернутися до всіх урядів і парламентаріїв Європейського союзу, Росії і всіх демократичних країн із закликом висловити найжорсткіший протест діям казахстанських спецслужб і в рамках міжнародних відносин негайно втрутитися в ситуацію.

Державний тероризм, здійснюваний спецслужбами Назарбаєва, вже вийшов за межі Казахстану. Його потрібно зупинити.

Я прошу всіх громадян Казахстану, якої б політичної орієнтації ви не дотримувалися, як би ви не ставилися до моєї особи і моєї діяльності, висловити свій протест діям спецслужб Назарбаєва, які крадуть жінок і дітей своїх політичних опонентів.

Пізніше я зроблю розгорнуте звернення з усіма подробицями. Дякую всім, хто готовий надати мені підтримку".

Зараз ви читаєте новину « "Викрадення моєї родини було організовано за наказом Назарбаєва" - сім'ю казахстанського опозиціонера насильно відправили до Казахстану ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути