понеділок, 09 серпня 2021 11:59

"Погоні не було" - Ситник розкрив деталі затримання Чауса

"Погоні не було" - Ситник розкрив деталі затримання Чауса
"Ми просто роз'яснили, що дії осіб, які супроводжують Чуса, неправомірні", - заявив Артем Ситник. Фото: facebook.com/nabu.gov.ua

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що Служба безпеки вивезла екссуддю Миколу Чауса до Києва неправомірно. Детективи НАБУ на дорозі з гучномовцем це пояснювали. Про це очільник НАБУ сказав на брифінгу.

"На той момент (коли з'явився Чаус. - Gazeta.ua) і поки що єдиний орган, який притягує Чауса до кримінальної відповідальності, оголошує його в міжнародний розшук і отримує заочний арешт - це НАБУ. Це ми вирішуємо, як саме проводять досудове розслідування і процесуальні дії. Тут не було погоні. Встановили, що він пересувається в кортежі. Ми роз'яснили, що дії осіб, які супроводжують Чауса, неправомірні", - заявив Ситник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ показало відео, на якому Чаус обговорює хабар

Додав: "Коли з'явився Чаус, місцевий відділ поліції повідомив про це. У таких випадках поліцейський має повідомити ініціатору розшуку про те, що людина затримана чи з'явилася. Це й зробили. Виконали норму закону. Наступний крок - або детективи забирають його й самостійно доправляють до суду, або детективи могли сказати поліції, що ті можуть це зробити. Після того, як людина з'явилася і є заочний арешт, його мали привезти до суду впродовж 48 годин. У цей час з'являються працівники СБУ. Не складають жодних документів, нікому не повідомляють, людину забирають".

30 липня в одному із сіл на півдні Вінницької області знайшли екссуддю Дніпровського суду Києва Миколу Чауса.

Його привезла до Києва СБУ, де в них намагалися відбити екссуддю детективи НАБУ.

У серпні 2016 року Чауса затримали під час отримання хабаря в $150 тис. Заарештувати не змогли, оскільки Верховна Рада не дала на це дозвіл. Потім Чаус зник.

У квітні його викрали в Кишиневі. Перед цим суд розблокував його екстрадицію в Україну.

Зараз ви читаєте новину «"Погоні не було" - Ситник розкрив деталі затримання Чауса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути