Ексклюзиви
неділя, 30 квітня 2023 14:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Подоляк різко відреагував на заяви Меркель про переговори з РФ

Подоляк різко відреагував на заяви Меркель про переговори з РФ
Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк відреагував на заяви колишньої канцлерки ФРН Ангели Меркель щодо дружніх стосунків з Росією. Фото: ОП

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк відреагував на заяви колишньої канцлерки ФРН Ангели Меркель щодо дружніх стосунків з Росією під час її каденції та заклики до мирних переговорів з Кремлем.

Зокрема, Подоляк назвав Меркель людиною, що "поставила Європу в тотальну залежність від російських енергоносіїв" та поставив під сумнів її заяви про те, що нібито Меркель "зробила все, щоб Росія не почала війну". Свою думку він висловив у Twitter.

"І тому отримала російський дешевий газ. Фантастика. Адже війна не почалася, правда?", – ставить риторичне питання Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський сказав, чи можливі переговори з Путіним

Після цього Подоляк запитує у Меркель, про що Україні говорити під час переговорів з міжнародними воєнними злочинцями, які вона так наполегливо пропонує розпочати.

"Одне питання: переговори про що? Знову про дешевий газ від РФ? Але чи обов'язково це має бути ціною зруйнованих територій України та сотень тисяч невинних українських життів? І головне – з ким? З офіційно визнаними міжнародними воєнними злочинцями? Невже після 430 днів жорстокої війни можна настільки глибоко зневажати свободу, настільки відверто не помічати російських масових убивств і так відкрито ненавидіти право України на самозахист?" – питає він.

В кінці свого допису він радить Меркель "припинити виправдовуватися та заохочувати агресора", якщо вона "не може виправити помилок минулого".

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель зробила нову заяву про необхідність переговорів для закінчення війни в Україні.

На Лейпцизькому книжковому ярмарку вона також виправдала дружні стосунки з Росією під час свого перебування на посаді, повідомляє Welt.

Коментуючи можливість завершення війни в Україні, колишня канцлерка сказала, що не потрібно "надто звужували свої думки", натякаючи на переговори. Вона також виправдала політиків, які закликають до переговорів.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк різко відреагував на заяви Меркель про переговори з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути