Ексклюзиви
середа, 19 жовтня 2022 16:09

Подоляк прокоментував путінський "воєнний стан"

Подоляк прокоментував путінський "воєнний стан"
Радник глави ОП Михайло Подоляк вказав, що трактування Росією війни не важливе. Фото: eastnews.ua

Російський воєнний стан в окупованих українських областях не вплине на трактування Україною злочинів загарбників.

Принциповим для України є лише повернення захоплених територій, сказав радник глави Офіса президента Михайло Подоляк у коментарі LIGA.net.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін готує план для втечі з Херсона" – чому Кремль оголосив воєнний стан на окупованих територіях

"Давайте об'єктивно дивитися на речі: ми перебуваємо в стані повномасштабної війни з Російською Федерацією вже вісім місяців. Для нас не має значення, як вони називають це у себе по телевізору та в російських нормативно-правових актах: "спеціальною воєнною операцією" чи "воєнним станом". Це має значення лише для самих росіян", – зазначив Подоляк.

Примусова мобілізація, вилучення майна та інше трактуватиметься в Україні й міжнародним правом як кримінальні злочини незалежно від рішень Кремля.

Російський диктатор Володимир Путін запровадив воєнний стан у анексованих Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях.

Західні військові чиновники припускають, що захисники України можуть звільнити Херсон від російських загарбників у другій декаді жовтня. У Збройних силах України підтвердили, що до Херсона українським військовим залишилося не так уже й багато. Однак попереду багато роботи.

Звільнена територія Херсонщини на 14 жовтня – 1170 кв. км. А це – 29 населених пунктів на північ від Херсона в Бериславському районі. Лінія фронту наблизилась до Берислава і проходить біля Милового, розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк прокоментував путінський "воєнний стан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути