неділя, 15 травня 2022 03:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Подоляк пояснив, доки триватиме війна в Україні

Подоляк пояснив, доки триватиме війна в Україні
Україна поверне усі свої території, які анексувала Росія - радник голови ОП Михайло Подоляк. Фото: aa.com.tr

Війна триватиме доти, поки Україна не звільнить усі свої території, які незаконно анексувала Росія.

"Ми повинні розуміти ключове: Росія у її нинішньому вигляді існує тільки за рахунок того, що у них є бажання знищити сусідів, забрати щось. Це - єдине, що вони продають світу...Наша місія - зупинити РФ та відкинути до наших кордонів. На жаль, велика ціна. Також це потребуватиме часу, бо це - зброя, санкції, фінансова допомога Україні", - сказав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк під час телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ не реагує на пропозиції вивести війська із захоплених після 24 лютого територій України - Зеленський

Завдяки енергоносіям Росія має багато грошей, адже за три місяці війни РФ отримала 100 млрд євро. І це ті гроші, які йдуть на війну проти України, зазначив він.

"Після Бучі, Гостомелю, того, що сталось у Маріуполі - для нас це питання принципове. Ми не хочемо мати сусіда, який через рік-два знову ж таки нас атакуватиме. А тому ми не можемо дозволити собі новий "Мінськ", - сказав Подоляк.

Для цього потрібно деокупувати усю територію України.

"Війна потребує мобілізації всього суспільства: у Львові та Києві. Добре, що крилатих ракет уже менше, бо РФ - це така держава, яка накопичила якийсь потенціал, витратила у два місяці війни, а зараз витрачає старі ракети. Нам потрібно розуміти, що війна продовжиться - три місяці, пів року чи навіть вісім місяців і ми маємо її виграти. І це не питання часу. Ми маємо зробити, щоб війни в Україні вже більше не було", - сказав радник голови Офісу президента.

Дев'ятий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російські окупанти захопили Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабну агресію. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, сходу та Криму. Тоді Путін заявив про "спеціальну воєнну операцію" для "демілітаризації і денацифікації" України.

Агресію РФ проти України підтримують 74% росіян.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк пояснив, доки триватиме війна в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути