середа, 19 грудня 2018 14:58

Подерв'янський: українці вчинили мудро, коли не обрали Тимошенко 2010-го

Подерв'янський: українці вчинили мудро, коли не обрали Тимошенко 2010-го
Президента Петра Порошенка всі сварять, каже письменник Лесь Подерв'янський. Фото: Василь Артюшенко, DT.UA

Письменник Лесь Подерв'янський вважає, що Петро Порошенко став найкращим президентом за всю історію. Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу ATR.

"Він робить, по-моєму, достатньо. Те, що може зробити. Можуть бути претензії. Але щось я не чув, щоб хтось хвалив його взагалі за щось. Може бути, тільки я один можу похвалити в якості компенсації. Всі його сварять. А це, до речі, кращий президент за весь час України", - зауважив письменник.

На запитання ведучого: "У чому?" Подерв'янський відповів:

"Церква - раз. Безвіз - два. Антикацапська коаліція - три. Армія - чотири. Взагалі-то, він же за посадою відповідає тільки за 2 речі. За міжнародне становище та армію. І у мене немає претензій. Я не військовий, але розумію, наскільки це зашкарубла система. Це дуже складно поламати. За 4 роки. Як це? Це ще складніше, ніж Міністерство освіти".

Якби ми вибрали Тимошенко, то зараз би сиділи у глибокій ср*ці

Також письменник заявив: "Я вірю у мудрість українського народу. І ця мудрість проявляється у тому, що коли він навіть робить кроки, які всім здаються дебільними, але потім проходить час, ми бачимо, що це були єдино вірні кроки.

Дуже свіжий приклад. Коли український народ 2010-го вибрав Януковича, то всім, зокрема і мені, здавалося, що більш дебільного вибору бути не може. Але зараз я розумію, що це був єдиний правильний вибір. Бо якби ми вибрали Тимошенко, то зараз би сиділи у глибокій ср*ці. Не було би жодного Майдану. А саме вибір Януковича потім спровокував Майдан. Ми не можемо трактувати події у той час, коли вони відбуваються. Нам здається, що це погано, неправильно. Але зараз бачу, що це був єдиний мудрий крок українського народу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба виграти війну і поставити ворога на коліна - Подерв'янський

За даними соцопитування у листопаді, рейтинг Юлії Тимошенко - 11,9%, Володимира Зеленського - 8,2%, Петра Порошенка - 6,5%.

Зараз ви читаєте новину «Подерв'янський: українці вчинили мудро, коли не обрали Тимошенко 2010-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути