вівторок, 29 січня 2019 18:13

Подерв'янський підірвав зал, а онука заснула: як пройшов форум Порошенка
22

Фото: president.gov.ua

29 січня президент Петро Порошенко оголосив про намір іти на другий термін. Своє рішення глава держави озвучив на форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом".

На заході зібралося близько 4 тис. осіб, із яких багато топ-політиків та відомих людей. Серед запрошених був третій президент Віктор Ющенко та глава Православної церкви України митрополит Епіфаній.

Форум відкрили виступом Тараса Чубая - він виконав пісню "Буде нам з тобою, що згадати". Потім гурт Kozak System заспівав гімн ОУН "Зродились ми великої години".

Першим виступив Порошенко. Він розповів, що на другу каденцію іде з гаслом "Порядок, добробут і безпеку". Після глави держави на сцену вийшли спікер парламенту Андрій Парубій, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, віце-спікер Ірина Геращенко, генпрокурор Юрій Луценко. Їхні виступи "розбавили" промовами неполітиків.

Найкоротшим був виступ письменника Леся Подерв'янського - 29 секунд. Він натякнув, що підтримує Порошенка, щоб країні не настав "писець".

"Є така північна лисичка з білим пухнастим хвостиком. Вона може з'явитися на наших теренах. Так от, щоб вона не з'явилася, принаймні, щоб у неї було менше шансів, я сьогодні тут. Тому що в мене є дочка Настя і онук Тімур. Я все сказав. Слава Україні", - сказав Подерв'янський.

Виступив на форумі колишній генсекретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, який із 2016 року є позаштатним радником Порошенка. Минулого тижня на з'їзді "Батьківщини" його звернення подали у контексті підтримки Юлії Тимошенко. Расмуссен заявив, що не агітує за жодного кандидата, і що для нього була честь працювати з Порошенком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко жорстко підкололи на форумі Порошенка

Наступні вибори президента відбудуться 31 березня 2019‑го. Документи на реєстрацію кандидатом у президенти можна подати до ЦВК до 3 лютого. Потрібно також внести грошову заставу у 2,5 млн грн.

ЦВК уже зареєструвала 23 кандидатів.

Зараз ви читаєте новину «Подерв'янський підірвав зал, а онука заснула: як пройшов форум Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути