Ексклюзиви
четвер, 30 вересня 2010 11:26

Подерв"янський не мати Тереза, тому не любить донецьких

Подерв"янський не мати Тереза, тому не любить донецьких
Президент України Віктор Янукович - це тип совкового начальника, який би дуже здивувався, якби дізнався, що він просто менеджер в масштабах країни, якого наймають на п"ять років.

Про це в інтерв"ю УНІАН заявив відомий український художник і письменник Лесь Подерв"янський.

За його словами, насправді Янукович, "думає, що він тепер велика шишка, яка має їздити на великій чорній машині по перекритих для нього дорогах, і бажано, щоб народ ще й стояв з обох сторін і кланявся. Все совкове начальство поводилося так".

"Відповідно, прошарок, який голосує за такого начальника, - це совки, які саме для цього його і обирають. А совку притаманна повна безвідповідальність за свою долю та перекладання всіх проблем на начальство. Слова "свобода", "свобода вибору", "відповідальність за своє життя" для цих людей - незрозумілі ієрогліфи. Ментально вони продовжують жити в країні, якої 20 років вже не існує. Перевиховати таких людей неможливо. Це знав ще Мойсей", - додав Подерв"янський.

Коментуючи слова письменника Юрія Андруховича, про те, що Донбасу і Криму потрібно дати можливість від"єднатися, якщо вони цього побажають, Подерв"янський зазначив: "Не він один так вважає. Але небезпека в тому, що коли ти даєш кацапу відкусити палець, він відгризає руку".

Говорячи про те, що "Ми повинні довести донецьким та іншим, що вони нам не чужі, тобто не відштовхувати їх від себе", Подерв"янський сказав: "Може, хтось хоче покласти їх у своє ліжко і танцювати перед ними гопака, але це точно не я. Я не мати Тереза, і всіх любити не збираюся".

Як відомо, ще одним палким критиком нинішньої влади є письменниця Оксана Забужко.
Зараз ви читаєте новину «Подерв"янський не мати Тереза, тому не любить донецьких». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути