Ексклюзиви
четвер, 21 квітня 2011 19:49

Підтримати Луценка прийшли сім'я, Тимошенко і юрба депутатів
16

Фото: Фото: Наталія Чубенко

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко продовжить сидіти за ґратами. Сьогодні Апеляційний суд Києва задовольнив подання слідчого Генеральної прокуратури Сергія Войченка про продовження терміну перебування під вартою екс-міністр до п'яти місяців.

Таким чином, Луценко залишиться під вартою до 26 травня.

За рішенням суду, незважаючи на те, що екс-міністр завершив ознайомлення з матеріалами справи, всі необхідні процесуальні дії ще не завершені, оскільки зі справою не встиг ознайомитися колишній водій Луценка Приступлюк, а також сторона захисту.

Сам Луценко зазначив, що попереджав слідчих про те, що голодуватиме у разі продовження свого ув'язнення.

"Це мій перший досвід, тому не знаю, скільки протримаюсь - скільки вистачить організму. Буду пити воду, але від їжі відмовлюсь", - сказав він.

Тим часом його дружина Ірина Луценко заявила, що колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка погіршилося здоров'я.

"Крутить сустави, постіні висипання на обличчі. Працівники СІЗО брали в нього аналізи крові з вени. Ми зробили аналіз в клініці "Євролаб" і провели консультації з кардіологом-реаніматологом. Є підозри, що в чоловіка розвився ревматоїдний артрит. Також аналізи показали підвищений рівень цукру. Лікар наполягав на особистій консультації, але слідчий Войченко відмовив", - розповіла вона.

"Брати аналізи можна лише з дозволу слідчого, до мене таке не надходило. Заключення було надано приватним лікарем, основна мета якого - отримати прибуток, а не отримати діагноз", - відповів Войченко на цю заяву.

Також сьогодні екс-прем'єр Юлія Тимошенко прийшла до будівлі Апеляційного суду міста Києва, аби підтримати Луценка.

За її словами, хоча рішення суду вже визначене, "ми не повинні мовчати".

"Людина яка зараз в неволі, людина на якій випробовують нові принципи побудови громадянського суспільства. Ми будемо спостерігати за судом і суддею, який буде сором'язливо опускати додолу очі і буде виносити ті рішення, які йому надали зверху. Це не перший суд і, я думаю не останній, якщо ми всі будемо мовчати. Якщо не будемо мовчати, то вдасться поставити на місце усіх випадкових людей у владі. Час цьому прийде", - переконана екс-прем'єр.

Нагадаємо, Луценко був заарештований 26 грудня 2010 року і зараз перебуває в Лук'янівському СІЗО. 28 січня слідчий Генеральної прокуратури України надав екс-міністрові та його адвокатам для ознайомлення матеріали трьох кримінальних справ, об'єднаних в одне провадження.

Вчора стало відомо, що Луценко завершив ознайомлення з матеріалами 47 томів кримінальної справи. "Таким чином, у Генеральної прокуратури і суду вичерпалися всі, навіть надумані, підстави для утримання мене під вартою", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Підтримати Луценка прийшли сім'я, Тимошенко і юрба депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути