Ексклюзиви
понеділок, 29 жовтня 2012 02:10

"За ПР під страхом звільнення " - Волинець про те як голосували шахтарі на Донеччині

"За ПР під страхом звільнення " - Волинець про те як голосували шахтарі на Донеччині

"Бютівець" Михайло Волинець, голова Конфедерації вільних профспілок України розповів Gazeta.ua про застосування адмінресурсу в гірничій галузі Донецької області - у містах Вугледар, Макіївка та Новогродівка.

У 59 окрузі на шахті "Росія" (об'єднання "Селідоввугілля") в місті Новогродівка начальник дільниці на шахті Ромашов Олександр Олексійович зажадав від свого підлеглого, який є заступником голови дільничної виборчої комісії, Олександра Вовка, щоб той відмовився працювати в комісії. Цей заст. голови Вовк представляє в комісії "Батьківщину". Вовку було сказано: або він припиняє представляти інтереси Об'єднаної опозиції, знімає з себе повноваження, або він позбавляється роботи. Ми подали заяву в прокуратуру. У Вовка був диктофон, поруч знаходилися кілька людей свідків. Коли Ромашов зрозумів, що його записали, він спробував силою залізти в кишеню і забрати диктофон.

Незважаючи на погрози, представник "Батьківщини" Олександр Вовк залишився працювати на дільниці 141147. Після 16.00, за словами Михайла Волинця, він присік порушення - на цій дільниці секретар комісії почала готувати список виборців, що не проголосували і організовувати підвезення цих людей.

- У тому ж місті Новогородовка начальник гірничої ділянки шахти "1/3 Новогродівська" здійснював тиск на голову дільничної комісії 141152 Головіну, яка теж працювала в комісії від "Батьківщини". Під тиском ця жінка відмовилася працювати в комісії, так як до неї прийшли додому начальник тої дільниці шахти, де трудяться її чоловік і син. Він і ще один працівник зажадали, щоб жінка добровільно зняла з себе повноваження і вона була змушена написати заяву. Директор цієї шахти Микола Галушко дав вказівку начальникам гірських дільниць контролювати голосування кожного шахтаря. Людям вказували за кого голосувати. Вкинувши бюлетень, вони на крок відходили і відразу робили дзвінок - доповідали начальству за півметра-метр від урни: "Проголосував за ПР". Це виявилося в полі зору відеокамер і зафіксовано.

Такі випадки, за інформацією Михайла Волинця, були і в Макіївці.

- Начальник Макіївського гірничорятувального загону Петришин дзвонить підлеглому Стромілову і вимагає: "Іди з дільниці. Не можеш піти зовсім? Піди на півгодини ". Це відбувалося в дільничній комісії 142 074 (округ 55 міста Макіївки), де Стромілов так само представляв Об'єднану опозицію. Він, хоча і людина військова, не підкорився наказу, не пішов, незважаючи на те, що йому сказали: будеш звільнений, - стверджує Волинець.
Психологічний тиск керівництва шахти здійснювався і на робочих рудника "Південнодонбаська 1" (місто Вугледар).

- Була дана команда вранці прийти з паспортами на роботу. Там люди отримали вказівки: "Під наглядом йдете і голосуєте так-то і так-то". Їм пояснювали те ж, що й іншим: "Якщо не за ПР, то будете звільнені", - розповів Михайло Волинець.

Шахта "Південнодонбаська № 1 в місті Вугледарі має чисельність співробітників - 3548 осіб. Ці люди голосували в окрузі 59. Шахта "Росія" налічує 2500 працівників. Шахта "1/3 Новогродівська" має 2800 працівників. Ці дві шахти голосували в окрузі 59.

Зараз ви читаєте новину «"За ПР під страхом звільнення " - Волинець про те як голосували шахтарі на Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути