вівторок, 20 вересня 2011 17:06

Під Радою згадали Афган і почали штурм будівлі
37

Фото: Фото: Ольга Каменєва

Сьогодні Верховну Раду пікетували більше тисячі афганців та чорнобильців. Вони вимагали не приймати законопроект №9127 "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень", бо він урізає їхні пільги.

Парламент закидали жменями дрібних монет, які позбирали в кишенях пікетувальники.

"Хлопці!, - звернувся до депутатів один із спікерів Сергій Ворошилов. - Вам не вистачає матеріальної допомоги? Ми накидаємо вам на вечері та Мілани".

Згодом обурені люди почали штурм парламенту. Вони намагались прориватись через 2 під'їзд. Проти них виступили бійці "Беркута".

Пікетувальники переломили загорожу, встановлену на площі біля Верховної Ради. Виникла сутичка. "Беркутівці" намагались зіштовхнути людей з ганку ВР.

Зрештою через перші двері 2 під'їзду до середини ВР вдалось зайти приблизно 8 людям. Другі внутрішні двері встигли заблокувати із середини.

Ті, хто побував всередині, стверджують, що проти них пустили газ, деяких мітингувальників повалили на землю. Згодом їх виштовхали на вулицю. У кількох людей була кров на голові.

Мітингувальники увесь час скандували: "Банду — геть!".

Разом з тим, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов спробував виступити перед тисячами "афганців" і "чорнобильців", але його обплювали, облили водою і вимазали невідомою рідиною.

За словами самого "регіонала", між депутатами і пікетувальниками сталась "досить складна, емоційна і іноді навіть чоловіча розмова".

Водночас, народний депутат від НУ-НС Анатолій Гриценко попередив, що, якщо команда Віктора Януковича не дослухається до думки людей і протягне врешті-решт законопроект №9127 "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень", то біля ВР збереться вже не кілька тисяч, а кілька десятків або й сотні тисяч обурених громадян. Люди зупинять прийняття цього "злочинного законопроекту".

Столичні правоохоронці запевняють, що встановили особу людини, яка закликала учасників акції біля стін Верховної Ради до більш активних дій. Проводиться дослідча перевірка.

Зараз ви читаєте новину «Під Радою згадали Афган і почали штурм будівлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

197

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути