понеділок, 05 листопада 2012 02:42

Під ОВК відбуваються визвольні змагання за Україну, подібні до часів УПА – Михайло Іллєнко
5

Михайло Іллєнко з дружиною
Фото: Фото: Анатолій БАБАК
Михайло Іллєнко з дружиною
Мітинг під ОВК №223
Андрій Іллєнко

Відомий український кінорежисер, автор фільму "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" Михайло Іллєнко провів аналогію подій, що зараз відбуваються на проблемних Окружних виборчих комісіях, із визвольними змаганнями за Україну часів УПА.

Про це режисер сказав в ексклюзивному коментарі Gazeta.ua, перебуваючи на мітингу перед будівлею ОВК №223 у Києві.

"Я прийшов сюди, бо тут не вибори – тут визвольна боротьба, визвольні змагання за Україну, – говорить він. – От вони мають сьогодні таку форму, але це абсолютно... Можна навіть історичний місток перекинути з тими визвольними змаганнями, з УПА. І бачите, як люди відгукнулися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОВК № 223 розродилася новими цифрами: Левченко обігнав Пилипишина на 23 голоси

На думку Іллєнка, Україні вкрай необхідні зміни й вони будуть.

"Вони вже є. На цих виборах це відчутно дуже принципово, що щось дуже змінилося. Попередження прозвучало. Попередження були усні, а це попередження вже на іншому рівні – рівні якоїсь підсвідомості. Я думаю, що й у влади також, якщо її можна назвати владою. Бо якщо вона допускає такі вибори, то це не влада", – наголосив кінорежисер.

Він також розповів, що три ночі ходив під будівлю іншої ОВК, №215, аби підтримати свого племінника "свободівця" Андрія Іллєнка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До ОВК Іллєнка звезли працівників "Епіцентру", надворі бійка. "Свободівець" лідирує

"Я підтримував не сильно, бо вони самі все це роблять. Вони молоді, роблять це вміло, вправно. Було любо просто дивитися, як усе це організували, провели. Було очевидно, що це сила, яка знає що, яка знає як. Я приходив на ОВК, сидів там ночами, але вдень все одно справ багато, їх же не кинеш. Коли була можливість, то приходив. Загалом я там три ночі пробув", – зазначив Михайло Іллєнко.

Нагадаємо, кандидат від ВО "Свобода" Андрій Іллєнко "з боями" переміг на 215-му виборчому окрузі в Києві. За підсумками голосування він набрав 33,14% (32 965 голосів). Головним його конкурентом була провладна самовисуванка Галина Герега. Її результат на виборах – 32,95% (32 774 голосів).

Зараз ви читаєте новину «Під ОВК відбуваються визвольні змагання за Україну, подібні до часів УПА – Михайло Іллєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути