понеділок, 29 серпня 2022 01:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Почесний консул у Нідерландах закликав заборонити росіянам вʼїзд у Європу

Почесний консул у Нідерландах закликав заборонити росіянам вʼїзд у Європу
Франція та Німеччина вважають, що слід зробити винятки для росіян, які проти режиму Путіна. Фото: pinterest.com

Почесний консул України в Королівстві Нідерланди Карел Бургер Дирвен закликає заборонити росіянам в'їзд до Європи.

Нідерланди мають терміново запровадити заборону видачі віз російським туристам, сказав він в коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі.

"Поки росіяни мають бажання воювати в Європі, їм нема чого робити тут як туристам", - наголосив почесний консул.

Він також зазначив, що підтримує заклики президента України Володимира Зеленського заборонити видачу віз російським громадянам.

"Президент Зеленський закликає негайно заборонити видачу віз до ЄС громадянам Росії. Я щиро підтримую це та звертаюся до нідерландського уряду та членів Палати представників ухвалити рішення про заборону видачі віз", - заявив Дирвен.

Заборона на в'їзд росіянам, за його словами, це дуже потужний сигнал. Росіяни мають понести колективну відповідальність за війну в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ізолювати всіх" – Зеленський закликав Захід заборонити в'їзд росіянам

"Це нагадає потенційним російським туристам, що вторгнення перетворило Росію в державу- вигнанця і повернення до нормального життя можливе тільки після виведення російських військ з України. росія розпочала війну проти України, країни, чиє право на існування категорично заперечує російський диктатор Володимир Путін. Росія загалом, а не лише Путін та його оточення, повинні нести колективну відповідальність та відчути наслідки цієї війни", - наголосив почесний консул.

Переважна більшість населення Росії підтримує війну в Україні, каже Дирвен, а російські солдати вчиняють воєнні злочини, грабують та вбивають. Однак, коли йдеться про поїздки за кордон у разі переслідування, то це вже ​​інша історія.

Міністри країн Європейського Союзу обговорять заборону видачі шенгенських віз громадянам країни-агресорки Російської Федерації, ймовірно, наприкінці цього місяця.

Естонія пропонує заборонити громадянам Росії вʼїзд до Євросоюзу у восьмому пакеті санкцій. Уряд країни звернеться до Європейської комісії з офіційною пропозицією.

Зараз ви читаєте новину «Почесний консул у Нідерландах закликав заборонити росіянам вʼїзд у Європу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути