Ексклюзиви
вівторок, 09 березня 2021 07:40

Чому телефонна розмова Байдена із Зеленським досі не відбулася

Чому телефонна розмова Байдена із Зеленським досі не відбулася
За словами Мендель, контакти між президентами "відбуваються постійно на певному рівні". Фото: president.gov.ua

У тому, що президент України Володимир Зеленський все ще не поспілкувався із президентом США Джо Байденом, немає негативу.

Лідери держав не провели телефонні перемовини, оскільки Байден повністю не встиг сформувати свою адміністрацію, заявила прессекретарка президента України Юлія Мендель у інтерв'ю виданню "Гордон". Вона вже зв'язалася з пресслужбою Білого дому.

"Чомусь ніхто не звертає уваги, що Байден не сформував адміністрацію. Тобто там навіть не було багатьох людей, з якими можна було зв'язатися. Я, наприклад, з пресслужбою зв'язалася. Але, якщо там половина людей не призначена... Я думаю, дуже скоро буде ситуація, коли ми зрозуміємо, що зі США у нас все налагоджено. Дійсно, ведеться дуже велика робота між дипломатами та різними службами. Був обмін листами президентів. І були досить чіткі меседжі, які показали, що відбувається", — сказала вона.

За словами Мендель, контакти між президентами "відбуваються постійно на певному рівні", а для спілкування Зеленського з Байденом потрібно підготувати "платформу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Financial Times написало про Зеленського й систему купки олігархів

26 січня відбулась 1-ша офіційна розмова Байдена із президентом РФ Володимиром Путіним. У телефонному режимі президент США висловив стурбованість з приводу дій Росії, включаючи поводження з ув'язненим критиком Кремля Олексієм Навальним. Байден не "приховував стурбованості" під час телефонної розмови.

Зараз ви читаєте новину «Чому телефонна розмова Байдена із Зеленським досі не відбулася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути