середа, 17 жовтня 2018 17:58

Почався суд над екс-міністром Януковича

Почався суд над екс-міністром Януковича
Екс-міністра юстиції часів Януковича звинувачують в захопленні влади. Фото: 112

Подільський райсуд Києва зачитав обвинувачення у справі екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича, якого звинувачують у захопленні влади. Про це повідомляє "Українська правда".

"Прокурори зачитали стислий виклад обвинувального акту. Після цього вирішувалось питання щодо зрозумілості суті акту. Я повідомив, що мені зрозуміло тільки те, що мені пред'являють претензії в дотриманні законів Україні.

Не зрозуміло, на якій підставі робиться висновок про те, що одна особа могла захопити всю державну владу, змінити Конституцію, закони України. Не зрозуміло, як це в принципі може бути, і як в принципі відбувається захоплення влади, в який спосіб, вони вважають, це можна було здійснити", – розповів журналістам колишній міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добкін пропагує "дружбу" між українцями та росіянами під серпом і молотом

Суд оголосив перерву до 28 жовтня.

Екс-міністра юстиції Лавриновича звинувачують у сприянні екс-президенту Віктору Януковичу в захопленні державної влади у 2010 році шляхом повернення до редакції Конституції 1996 року.

Тоді Конституційний Суд України повернув країну до президентсько-парламентської форми правління. Лавриновича підозрюють в організації незаконної зміни до чинної Конституції: він вніс до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів текст Конституції України в редакції 1996 року та офіційно його опублікував.

Зараз ви читаєте новину «Почався суд над екс-міністром Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути