Ексклюзиви
субота, 30 січня 2021 16:04

Почали різко виправдовуватись - експертка розкритикувала заяву Печерського суду

Почали різко виправдовуватись - експертка розкритикувала заяву Печерського суду
Політолог Олеся Яхно: звинувачувати Зеленський в цій ситуації все одно може тільки себе Фото: з архіву Олесі Яхно

Політичний експерт Олеся Яхно розкритикувала маніпулятивну заяву Печерського суду. На сторінці у Facebook вона написала, що суд почав "різко виправдовуватись, що нібито не ухвалював жодних рішень проти п'ятого президента України Петра Порошенка і президента США Джо Байдена".

Вона зауважує, що суд все-таки ухвалював рішення за скаргою адвоката нардепа Деркача, який, як всім відомо, публічно вимагав порушити кримінальні правки проти нового американського президента Байдена і Порошенка.

"Можна здогадатися, про яку тему йдеться, якщо подивитися на публічні активності Деркача в період літа 2020 року - зокрема, його прес-конференції по темі плівок Байден-Порошенко", - нагадує Яхно.

"Саме це рішення суду врешті-решт і слугувало для реєстрації двох нових проваджень вже 22 січня 2021 року у справі Байден-Порошенко", - зазначає Олеся Яхно.

"Припускаю, що таким чином хтось міг спеціально "підкласти свиню" Зеленському. Заводити справи проти президента США через два дні після інавгурації - чисте безумство і "підстава", - вважає експертка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко у Раді може вдарити по рейтингу "слуг" - політолог

"Але звинувачувати Зеленський в цій ситуації все одно може тільки себе. Ось він зараз, посміхаючись, в інтерв'ю американському телеканалу НВО заявив, що трохи злий на екс-президента Дональда Трампа. Хоча висновки, перш за все, мав зробити сам", - нагадує Яхно.

"І наскільки неприпустимо було анонсувати в травні минулого року справу Байден-Порошенко. І наскільки неприпустимо не реагувати на внесення народних депутатів до списку санкцій США за спроби втручання в американські вибори, а Деркача - то взагалі оголошено агентом ФСБ", - наголошує Олеся Яхно.

"І наскільки неприпустимо задіяти кадри Віктора Януковича (того ж Портнова) в боротьбі зі своїми політичними опонентами", - нагадує експерт.

"А судді (раз я почала з Печерського суду) почали намагатися "з'їхати з теми", тобто, виправдовуватися щодо типу "непричетності". Тому що здогадуються - наступними в списку санкцій можуть виявитися й вони", - резюмує Яхно.

Зараз ви читаєте новину «Почали різко виправдовуватись - експертка розкритикувала заяву Печерського суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути