Ексклюзиви
четвер, 27 серпня 2009 10:17

Побачити свиней Ющенка можна за 50 гривень

Автор: Фото: Сегодня
 

У держрезиденцію "Синьогора" у селі Стара Гута на Івано-Франківщині, так звану дачу президента Віктора Ющенка, стали водити екскурсії, коли його там немає.

Як пише "Сегодня" квиток на екскурсію коштує 50 гривень (дитячий – 20).

Якщо їхати в екскурсійному автобусі з Івано-Франківська, "тур" обійдеться у 145 гривень. За ці гроші після "хатинки" нагодують, прокотять підвісною дорогою і звозять у монастир.

У турагенції скаржаться, що ажіотажу немає. Раз на два тижні ледве набирається група з 20 осіб.

Можливо, бажання відбивають бюрократична тяганина: за 5-6 днів треба подати копії паспортних сторінок та ідентифікаційного коду, які адміністрація "Синьогори" висилає на перевірку до Києва.

Екскурсоводи нічого незвичайного у цьому не бачать і попереджають: "Не беріть предметів, які колють-ріжуть – охорона буде перевіряти".

Від Івано-Франківська до Гути їхати близько години. Траса на Гуту – не дуже хороша. Ідеально рівна дорога, з ліхтариками, починається лише після таблички "Синьогора". Місцеві мешканці пояснюють, що президент зазвичай прилітає вертольотом.

Поруч із "дачею" Ющенка – круті котеджі: вочевидь, чиновники й олігархи скупили землю, щоб відпочивати ближче до президента (за словами селян, ціна за сотку – близько $5 тис.).

На дачі забороняють фотографувати. Будинок Ющенка розглянути зсередини не дають. До апартаментів туристам шлях закритий, заводять лише в хол розміром із футбольне поле: мармурова підлога фойє, величезні зелені колони, масивні люстри й каміни.

Потім гостям показують господарство – пасіку (Ющенко бджолами не займається, доручає пасічнику), двір зі свинями, звіринець із фазанами, оленями й ведмедиками Мішею та Дашею, яких, кажуть, глава держави любить пригощати булкою з медом.

Пригощають ложкою президентського медку і туристів. А потім у колибі годують банушем (кукурудзяна каша) і грибною юшкою.

Між тим, гутівці скаржаться, що з появою резиденції їм непросто потрапити в грибні місця, бо значну частину лісу віднесли до території резиденції й відгородили.

Сегодня
Зараз ви читаєте новину «Побачити свиней Ющенка можна за 50 гривень ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути