Ексклюзиви
понеділок, 02 грудня 2019 14:51

$75 тис. на ідею: уряд кличе стартаперів

$75 тис. на ідею: уряд кличе стартаперів
Уряд кличе розробників розвивати економіку.

Від сьогодні Кабінет міністрів підтримуватиме стартапи. Українців кличуть реалізувати свої інтелектуальні розробки і подавати заявки.

Про це сказав прем'єр-міністр Олексій Гончарук на брифінгу у понеділок.

"В Україні величезна кількість підприємців. Сміливих людей, які готові робити власну справу, створювати робочі місця, платити податки. Але їм бракує ресурсів. Кредити дуже дорогі", - сказав глава уряду.

За словами Гончарука, держава підтримуватиме стартапи - розробки, дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджет пішов на підпис Зеленському

"Це перший крок для створення інфраструктури. Розуміємо, його недостатньо. Є багато роботи у захисті інтелектуальної власності. В Україні все змінюється. Змінюємо підходи у роботі з молодими, креативними, які готові працювати в Україні.

Будемо підтримувати стартапи, які готові реєструватися в Україні. Хочемо, щоб таких крутих команд, продуктів як Grammarly, GitLab, які насправді творяться українцями, ставало в Україні більше. Щоб найближчим часом виникли українські "єдинороги". Це зробить нашу економіку більш інноваційною, стане драйвером її розвитку", - заявив прем'єр.

Гончарук повідомив, що розмір фонду для підтримки стартапів збільшили.

"Зараз він становитиме 440 мільйонів. Це не астрономічна цифра. Яка дозволяє видавати в руки максимум до 75 тисяч доларів на одну команду, один стартап. Але це вже величезний крок уперед", - заявив прем'єр.

Фонд фінансує майже усі напрямки за винятком азартних ігор, виробництва небезпечних речовин, алкоголю і тютюну, військових та ядерних технологій.

Заявку можна подати ТУТ

Сайт та додаток у смартфоні "Дія" запрацюють у грудні. Там будуть цифрові документи, права, техпаспорт, і ще кілька документів, але це поки сюрприз. Про це сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Зараз ви читаєте новину «$75 тис. на ідею: уряд кличе стартаперів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути