вівторок, 18 травня 2021 17:14

"Плівки Медведчука" в Порошенка назвали чорним піаром з Офіса президента

"Плівки Медведчука" в Порошенка назвали чорним піаром з Офіса президента
Прес-служба "Європейської солідарності": "Постійні спроби нав'язати суспільству думку про зв'язок Медведчука з Порошенком – чорний піар". Фото: Укрінформ

Про те, чим був зайнятий Порошенко влітку 2014 року, свідчать не чиїсь розмови, а конкретні справи.

Про це заявили у пресслужбі "Європейської солідарності".

Ще до інавгурації – візит на "нормандський саміт". Під час інавгурації – оголошення мирного плану і дипломатичні зусилля для його підтримки. Згодом протягом кількох тижнів, - підготовка до контрнаступу України, внаслідок якого було звільнено дві третини окупованого Донбасу. Після приходу до влади Зеленського, до речі, цей контрнаступ ліг в основу однієї з десятків кримінальних справ п'ятого президента. В ті ж місяці Порошенко сформував міжнародну коаліцію на підтримку України, яку Зеленський занедбав і виявився неспроможним використовувати на повну потужність.

Пресслужба уповноважена лише повідомити, що Петро Порошенко не розмовляв з Медведчуком на ті теми, про які віщають якісь голоси в програмі на ютуб-каналі Дениса Бігуса від 17 травня. Вважаємо, що оприлюднені в понеділок нові "розмови" Медведчука злиті "розслідувачам" явно з Офіса президента. Саме там перебуває пульт управління цією кампанією.

Постійні спроби нав'язати суспільству думку про нібито зв'язок Медведчука з Порошенком – чорний піар, який координується Офісом президента. Причина – особисті фобії та комплекси Зеленського, напади яких трапляються з ним щоразу, коли він згадує прізвище п'ятого президента. Мета - дискредитувати головну проєвропейську опозиційну силу.

Аналіз висловлювань спікерів Офіса президента, "Слуг народу" та пулу експертів і блогерів Банкової не залишає жодних сумнівів, що насправді Зеленський бореться не з Путіним і Медведчуком, а із Порошенком.

Сам Петро Порошенко неодноразово детально розповідав про те, що використовував статус Медведчука як неформального представника Путіна із питань звільнення заручників. І для того, щоби повернути додому близько трьох тисяч людей, готовий був "взаємодіяти хоч з чортом лисим". Інший епізод, про що теж Порошенко вже інформував, мав місце наприкінці 2014 року, коли енергетична криза вилилася у віялові відключення електроенергії. Тоді Україні потрібно було виграти час, щоби підготуватися до двох стратегічних ключових рішень в забезпеченні енергетичної безпеки. А саме - повної відмови від російського газу та електрики, що й було досягнуто наприкінці 2015 року. Інші теми й питання в комунікаціях з Медведчуком ніколи не порушувалися.

В лютому 2019 року тодішній Генеральний прокурор Юрій Луценко порушив проти Віктора Медведчука справу за державну зраду, яку після приходу до влади Зеленського заморозили на цілих два роки. Саме під час дострокових парламентських виборів, ініційованих Зеленським в 2019 році, Медведчук повернувся у велику політику. І лише зростання рейтингу ОПЗЖ, який майже наздогнав "Слуг" , вивело Зеленського із летаргії, в якій він майже два роки пасивно спостерігав за активністю п'ятої колони.

Зараз ви читаєте новину «"Плівки Медведчука" в Порошенка назвали чорним піаром з Офіса президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути