вівторок, 03 жовтня 2006 13:31

Північна Корея проведе випробування атомної бомби

Міністерство закордонних справ КНДР заявило, що країна має намір провести ядерне випробування. Про це повідомляють південнокорейські ЗМІ.

КНДР "проведе в майбутньому ядерне випробування при гарантії дотримання всіх умов безпеки", мовиться в повідомленні північнокорейського інформаційного агентства ЦТАК.

Мета цієї акції полягає у зміцненні обороноздатності перед ворожими США.

- Надзвичайна загроза ядерного нападу з боку США, санкції і тиск на КНДР є причинами для проведення ядерних випробувань, які стануть необхідним заходом для зміцнення нашої оборони, - підкреслюється у документі.

У ньому наголошується, що ядерна зброя служитиме надійним засобом від військового нападу для захисту найважливіших інтересів країни. Таким чином корейка влада хоче забезпечити безпеку для свого народу від загрози агресії з боку США. Це, на їхню думку, гарантуватиме мир і стабільність на Корейському півострові за будь-яких обставин.

Раніше Пхеньян провів запуски 7 ракет, включаючи невдалий запуск ракети дальнього радіусу дії.

- Все, що потрібне, - це дозвіл Кім Чен Іра. Якщо США продовжать фінансові санкції, якщо Китай теж додасть жару, КНДР виявиться загнаною у кут і буде вимушена вдатися до ядерних випробувань, - заявив південнокорейський законодавець з комітету з національної розвідки Чанг Хун Кен з посиланням на південнокорейську розвідку.

За матеріалами NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея проведе випробування атомної бомби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути