неділя, 19 червня 2022 05:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Південь ми нікому не віддамо - Зеленський

Південь ми нікому не віддамо - Зеленський
Море буде українським – буде безпечним - Зеленський. Фото: Офіс президента України

Україна не віддасть південь ворогу і поверне собі всі тимчасово захоплені території.

Море також буде українським і безпечним. Про це у ранковому зверненні в Telegram повідомив президент України Володимир Зеленський за підсумками 115 дня війни.

"Повертаюся з півдня – відвідав наші передові позиції на Миколаївщині, відвідав сам Миколаїв, а також Одеську область. Поспілкувався з нашими захисниками, захисницями – військові, поліцейські, нацгвардійці, тероборона. Настрій у них – упевнений, і по очах видно, що всі вони не сумніваються в нашій перемозі", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський після Миколаєва завітав до одеських нацгвардійців - фото

Зеленський наголосив, що Україна не віддасть ворогу південь.

"Південь ми нікому не віддамо, все своє – повернемо, і море буде українським і безпечним. І в Миколаєві, і в Одесі провів наради з нашими військовими, з усіма посадовцями, які відповідають за оборону й забезпечення цих двох областей. Заслухав доповіді щодо руйнувань, яких області зазнали від російських ударів. Втрати – значні", - повідомив президент.

Він зазначив, що багато житлових будинків зруйновано, порушена цивільна логістика, багато соціальних питань.

"Доручив зробити більш системною допомогу людям, які втратили близьких. А все зруйноване обов'язково відновимо. Немає в Росії стільки ракет, скільки в наших людей бажання жити", - наголосив Зеленський.

Президент також розповів, що предметно пройшойся по економічній ситуації, по роботі аграрного сектору, а також обговорив безпеку наших портів і можливості для експорту нашої агропродукції.

"Наша позиція чітка й незмінна: щойно вдасться гарантувати безпеку за допомогою міжнародного посередництва, Україна зробить усе можливе для протидії продовольчій кризі у світі, яка виникла через російську війну, – і в Азії, і в Африці, і в більшості країн Європи", - запевнив він.

Президент Володимир Зеленський прибув на Миколаївщину. З головою Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом глава держави обговорив ситуацію в регіоні. Представники військового командування регіону доповіли про ситуацію в зоні бойових дій на суходолі та в акваторії Чорного моря.

Також президент відвідав опорний пункт Нацгвардії в Одеській області.

Зараз ви читаєте новину «Південь ми нікому не віддамо - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути