Ексклюзиви
пʼятниця, 01 березня 2019 13:13

"Питання зняте": Коболєв перерахує всі зарплати і премії на благодійність

"Питання зняте": Коболєв перерахує всі зарплати і премії на благодійність
Контракт технічно ще не продовжений, каже керівник Нафтогазу Андрій Коболєв.

Голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв каже, що контракт з ним поки не продовжено. Про це він заявив журналістам на прес-конференції у п'ятницю.

"По-перше, технічно контракт зі мною не продовжено. Було рішення наглядової ради, що це треба зробити. Технічно ще не реалізовано", - сказав він.

"Зараз ситуація виглядає таким чином, що прикриваючись спробою урегулювати мою зарплатню, уряд де-факто прийняв рішення про припинення мого діючого контракту з 22 березня.

Якщо уважно подивитися закон про акціонерні товариства, то там чітко прописано що умови мого контракту, обрання, припинення, сума оплати є виключними повноваженнями наглядової ради. Це означає, що тільки вони мають право визначати ці питання", - зауважив він.

Щодо зарплатні, то Коболєв заявив: "Це питання використовується політиками, як червона тряпка".

"Якщо пройти вулицею і запитати людей, то будь-яку цифру, яку ви назвете, вона буде надто великою", - додав керівник Нафтогазу.

Коболєв заявив, "щоб прибрати питання з приводу свого персонального інтересу у зарплаті і преміях" він вирішив всі виплати перераховувати на благочинність до кінця року.

"Політичне питання "Скільки заробляє Коболєв?" зникло. Залишилося юридичне. Чи має право акціонер втручатися у виключні повноваження наглядової ради? На моє переконання - ні, не має", - сказав він і додав, що питання перебування його на посаді "відтермінують щонайменше до кінця політичного періоду виборів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активи Газпрому арештували

22 березня закінчується 5-річний контракт із головою Нафтогазу Андрієм Коболєвим.

2017-го управлінцям компанії — шістьом членам правління і дев'ятьом директорам — виплатили 214 млн грн зарплат і премій. Це у 2,5 разу більше, ніж 2016-го.

Торік Коболєву заплатили $7,9 млн премії — 207 млн грн — за перемогу Нафтогазу над російським Газпромом у Стокгольмському арбітражному суді (росіяни мають сплатити Україні штраф у $4,6 млрд. — ГПУ). Гроші перерахував до США матері.

Зараз ви читаєте новину «"Питання зняте": Коболєв перерахує всі зарплати і премії на благодійність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути