середа, 30 травня 2012 18:59

Питання з Тимошенко вирішиться, коли Януковича почне підпирати економічна криза - нардеп

Питання з Тимошенко вирішиться, коли Януковича почне підпирати економічна криза - нардеп
Юрій Одарченко впевнений, що всі питання можна вирішити тільки політично. Фото: khersonline.net

Українці самі повинні захищати свої права, бо з Європи ніхто не прийде робити це за нас.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "БЮТ-Батьківщина" Юрій Одарченко.

Відповідаючи на запитання, чи є шанс, що Юлія Тимошенко все ж таки опиниться на свободі, нардеп, наголосив, що ставиться до цього питання "з обережним оптимізмом".

"Мені здається, рішення щодо неї може бути після серйозного погіршення економічної ситуації. Коли Януковича буде підпирати криза, чи катаклізми, які відбуватимуться із виплатами заробітної плати, з неплатежами за комунальні послуги, з неплатежами за газ, - впевнений "бютівець".

Він також додав, що зараз в бюджетному комітеті відчувається, що ця криза наступає: "Ми всі живемо не в вакуумі, крім того ніяких додаткових надходжень до бюджету немає. А це вже тиск ззовні та зсередини України, але завдяки економічним обставинам".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Регіонал пояснив, що заяви єврочиновників щодо Тимошенко не мають значення

Важливу роль у цьому питання зіграє перемога опозиції на виборах до Верховної Ради. "Буде тиск через неприйняття чи прийняття якихось законодавчих ініціатив. Навіть після зміни Конституції, Верховна Рада має вплив і серйозний тиск. Тобто, якщо реально подивитися, то це можливо в таких умовах", - пояснив він.

Одарченко наголосив: "Зараз Європа, весь демократичний світ для нас все по суті зробив. Вони висловив своє ставлення, вони сказали владі: "Змініть ставлення до судочинства, до політичних в'язнів.. і ви будете в Європі". Зараз потрібно нам, українцям за себе боротися, бо вони не прийдуть за нас тут у Верховній Раді голосувати, і на вулицях битися за наші права".

Коментуючи сьогоднішню акцію опозиції з приводу 300 днів від арешту Тимошенко, "бютівець" наголосив, що про те, що відбувається в Україні, треба казати кожного дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада умудрилися програти Тимошенко пропагандистську війну" - Чорновіл

"Ми хочемо привертати увагу всіх до того, що відбувається з Тимошенко, - підкреслив політик. - Потрібно зрозуміти, що сьогодні виконання якихось побажань чи вимог може бути тільки в політичній площині. Не може буде вирішення якихось проблем без вирішення загального політичного питання".

Одарченко розповів, що до нього підходили молоді люди, які виходили під Верховну Раду проти закону про мову розповідали, що хочуть протестувати, але вони не сприймають якоїсь партійної приналежності. Він додав, що в цьому винуваті політики, але закликав українців зрозуміти, що всі ці речі без політики вирішити не можна.

Зараз ви читаєте новину «Питання з Тимошенко вирішиться, коли Януковича почне підпирати економічна криза - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути