середа, 30 січня 2013 00:15

Питання Тимошенко - спектакль, за яким не видно проблем країни - експерт

Питання Тимошенко - спектакль, за яким не видно проблем країни - експерт
Сергій Толстов Фото: glavcom.ua

Ситуація з ув'язненням екс-прем'єр-мінстра Юлії Тимошенко затьмарює реальні проблеми в країні. Таку думку висловив на прес-конференції директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень Сергій Толстов.

"Воно (питання Тимошенко - ред.) набуло занадто специфічної ролі в українській політиці. Оскільки за цим спектаклем, який по суті використовує і влада, і опозиція, не видно характер проблем. І воно робить українську політику однолінійною, простою і малоцікавою. Думаю, що якщо соціально-економічна ситуація в цьому році не буде загрозливою, то суспільство буде продовжувати відчувати втому від політики. Чим дурнішою буде опозиція, тим менше буде контролю суспільства за діями влади, тим менше уваги ми будемо змушені приділяти аналізу реальних проблем, що стоять перед країною, тим менше буде можливості того, що помилки політики влади будуть піддаватися якійсь розумній критиці і буде запропонована якась альтернатива", - вважає експерт.

За його словами, ситуація з Тимошенко паралізувала діяльність опозиції.

"З іншого боку справа Тимошенко паралізувала у відносній мірі всю опозицію, крім "Свободи", у якої трішки інші "таргани". Їм не потрібно справи Тимошенко для того, щоб бити скло і ламати двері в парламенті. Тому що стосується справа Тимошенко, мені здається, тут багато чого втрачено. Вже нікого не цікавить, яким був процес 2011 року. Але знову ж таки проблемою залишається: прокурорський елемент влади перейшов рубіж, після якого він повинен довести заявлені обвинувачення, або ці люди будуть знаходитися просто в дуже великій зоні ризику. Тому що в будь-якому випадку буде зміна влади, нехай навіть не досить радикальна. В даному випадку ризикують дуже сильно ті, хто займаються цією справою, оскільки їх аргументи і докази мають бути безспірними", - додав Толстов.

Зараз ви читаєте новину «Питання Тимошенко - спектакль, за яким не видно проблем країни - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути