Ексклюзиви
вівторок, 27 листопада 2018 16:46

Після дій Росії на Азові ЄС може заморозити "Північний потік-2"

Після дій Росії на Азові ЄС може заморозити "Північний потік-2"
ЄП на засіданні 28 листопада може ввести санкції проти Росії за агресію в Азовському морі. Фото: tsn.ua

Європейський Союз повинен відповісти на агресію Росії в Азовському морі новими санкціями

На цьому наголосив співголова парламентського комітету асоціації ЄС-Україна Даріуш Розатті, повідомляє "Укрінформ".

За його словами, завтра під час відкриття пленарного засідання Європейський парламент повинен виступити з потужною заявою з приводу незаконних дій РФ.

"Ми будемо над цим працювати. Ця заява має чітко визначити, без будь-яких сумнівів, хто є агресором. Має бути надісланий потужний сигнал, що Європейський Союз не може прийняти таку поведінку. І що це має наслідки. Санкції мають бути продовжені. Як пропонувалося, вони мають бути поширені на всіх людей, які несуть відповідальність за накази, що віддавалися для початку провокації в Азовському морі, аж до найвищої ланки командування... Наприклад, остаточно заборонити проект "Північний потік-2".

Ми маємо зробити напевно, щоб президент Путін заплатив високу ціну за такі дії. Якщо він не заплатить таку ціну, якщо він бачитиме, що наша відповідь і реакція є м'якою або хиткою, це лише спонукатиме його робити більше (агресії) – це дуже зрозуміло", - заявив Розатті.

Євродепутат зауважив, що ЄС має координувати свої дії з НАТО, тому що події, які розгортаються поряд із кордонами Євросоюзу, становлять загрозу для європейської безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська агресія на Азові: Вакарчук звернувся до українців

Ввечері 25 листопада російські силовики атакували три українські катери в Азовському морі та застосували зброю. Шістьох українських військових поранені, двоє з них перебувають у важкому стані. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

У зв'язку з цим Україна зібрала засідання РНБО, на якому запропонувала вводити воєнний стан. На позачерговому засіданні 26 листопада Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

З'єднання і частини Збройних сил України привели в стан повної бойової готовності.

Зараз ви читаєте новину «Після дій Росії на Азові ЄС може заморозити "Північний потік-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути