четвер, 13 грудня 2018 13:24

Піратська акція на Азові: Порошенко передав Столтенбергу прізвища причетних росіян

Піратська акція на Азові: Порошенко передав Столтенбергу прізвища причетних росіян
Столтенберг закликав Росію звільнити військовополонених українських моряків. Фото: twitter.com/poroshenko

Президент Петро Порошенко передав генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу список осіб, причетних до захоплення українських моряків у нейтральних водах Азовського моря 25 листопада.

Про це глава держави сказав на брифінгу з генсеком Альянсу.

"Учора ми передали президенту Туску до Європейської Ради, сьогодні я передав генеральному секретарю НАТО конкретні прізвища російських військових, працівників ФСБ, які були задіяні в піратській акції агресії проти українських кораблів у Чорному морі. Це були офіцери, ФСБшники, слідчі, судді, прокурори, які намагалися запроторити українських воїнів за ґрати", - сказав Порошенко.

Він висловив сподівання, що проти вказаних осіб будуть введені санкції. Також Порошенко наголосив, що затримані моряки - військовополонені.

"Росія не має жодної юрисдикції над 24 українськими воїнами. Це підтверджено Женевською конвенцією", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко просить Захід закрити порти для Росії

25 листопада російські силовики під прапором РФ атакували 3 українські катери в Азовському морі та застосували зброю. 6 українських військових отримали поранення. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом. Підконтрольний Кремлю суд у Сімферополі арештував усіх 24 моряків на 2 місяці. Їх перевезли до Москви. Українська влада назвала їх військовополоненими.

Зараз ви читаєте новину «Піратська акція на Азові: Порошенко передав Столтенбергу прізвища причетних росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути