неділя, 28 грудня 2008 12:09

Пинзеник застеріг НБУ від емісії гривні

Міністр фінансів України Віктор Пинзеник застерігає від необгрунтованої емісії національної валюти. Таку думку він висловив у своїй статті в тижневику "Дзеркало тижня".

"Найголовніше – купівельна спроможність грошей збереглася. Збереглася на рівні, відповідному обсягам виробництва докризового періоду. Проблема тільки в тому, що гроші в банках, а не у споживачів. Тобто вони поки що не в тому місці. Правильними інструментами економічної політики (центральні банки тут головні) потрібно дати цим грошам можливість перейти до споживачів, відновити світове споживання", - говорить він.

У разі, якщо Нацбанк проведе емісію гривни, говорить міністр, "буде втрачено головне – купівельна спроможність грошей. А в цьому разі виникне болюча перспектива виходу з кризи впродовж багатьох років, через інфляцію. Ми вже це переживали. Вистачить з нас поганого досвіду. Сподіваюся, у нас достатньо мудрості, щоб не встати на цей згубний шлях", - зазначив Пинзеник.


Зараз ви читаєте новину «Пинзеник застеріг НБУ від емісії гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути