середа, 13 червня 2018 10:32

Пінчук заплатив раднику Трампа "кругленьку" суму - TWP

Пінчук заплатив раднику Трампа "кругленьку" суму - TWP
Джон Болтон приступив до виконання обов'язків радника Трампа 9 квітня цього року. Фото: АР

Радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон 2017 року отримав $115 тис. за участь у круглих столах, організованих фондом Віктора Пінчука.

Про це Болтон повідомив у своїй декларації, пише The Washington Post.

Виступів було два: на форумах у Києві та Мюнхені. В українській столиці захід проходив у вересні торік. Тоді Болтон запевняв, що президент Дональд Трамп не змінюватиме радикально зовнішню політику США.

"Питання про буцімто суттєві зміни в зовнішній політиці просто неправильне... Заспокойся, заради Бога", - відповів Болтон британському журналісту.

У фонді Пінчука на інформацію про платні виступи Болтона відповіли, що намагалися залучити до дискусій найкращих ораторів, які представляють різні погляди в політичному спектрі їхніх країн".

Згідно з декларацією, торік чиновник заробив $2,2 млн. Із них $747 тис. становлять гонорари, найбільший - від фонду Пінчука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Дніпра засвітився з Пінчуком

Спецпрокурор США Роберт Мюллер почав розслідування щодо платежу $150 тис., який у вересні 2015 року фонд Пінчука перерахував фонду Трампа. Це найбільша пожертва, окрім тих, які перераховував своїй організації сам Трамп. Нібито про неї просив адвокат Майкл Коен, в якого ФБР напередодні провело обшук.

Зараз ви читаєте новину «Пінчук заплатив раднику Трампа "кругленьку" суму - TWP». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути