субота, 05 березня 2022 18:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Пінчук відповів, чи вважає РФ агресором та як підтримує українських воїнів

Пінчук відповів, чи вважає РФ агресором та як підтримує українських воїнів
Віктор Пінчук заявив, що вважає Росію агресором, а Путіна - воєнним злочинцем. Фото: @VictorPinchukFoundation

Олігарх Віктор Пінчук, який входить у десятку українців з Forbes, заявив, що вважає РФ агресором, а її президента Володимира Путіна - воєнним злочинцем, що розпочав війну проти України.

Також мільярдер запевнив, що його бізнес не має жодних фінансових інтересів у Росії. Про це сказав у відповідь на питання видання "Економічна правда".

"Ще з квітня 2019 року Росія ввела повне ембарго на українські труби, а з лютого 2021 року – на залізничну продукцію. З 1 листопада 2018 року Віктор Пінчук особисто та його компанії у санкційних списках РФ", - зазначають у його відповіді.

На питання, чи підтримує бізнес Пінчука українських воїнів, у його пресслужбі відповіли:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Лазаренка до Ахметова: ЗМІ "засвітили" мільярди олігархів та ексчиновників у швейцарському банку

"Так. Віктор та Олена Пінчуки через свої Фонди та компанії у тісній співпраці з Міністерством оборони України та волонтерськими організаціями здійснюють пошук за кордоном, закупівлю і постачання засобів індивідуального захисту військових та сил територіальної оборони, у тому числі медичних препаратів та матеріалів, які застосовуються при важких пораненнях, у тому числі реанімаційних рюкзаків тощо. Робота триває 24/7.

Також на підтримку військовим частинам та підрозділам територіальної оборони працюють і промислові підприємства. Понад 370 протитанкових їжаків та 316 шипів виготовили підприємства "Інтерпайп" для територіальної оборони Києва, Дніпра, Нікополя та Новомоськовська. Їжаки та шипи вже розвезені для облаштування оборонних укріплень. Наразі робота триває", - йдеться у відповіді Пінчука.

Також його підприємства забезпечують "найнагальніші потреби регіональних військових частин, підрозділів тероборони".

"Передано пальне, труби, метал, бетонні блоки, плити, цвяхи, посуд, будівельні матеріали, термобілизну та інше. Робота триває.

На території підприємств в Дніпрі, Новомосковську та Нікополі облаштовано 18 тимчасових укриттів, де укривається понад 8500 людей у разі загрози артобстрілів або авіаційного бомбардування", - додать у відповіді олігарха.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Пінчук відповів, чи вважає РФ агресором та як підтримує українських воїнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути