пʼятниця, 29 жовтня 2021 17:59

Підробка Covid-сертифікату: Савченко і її сестрі вручили підозру

Підробка Covid-сертифікату: Савченко і її сестрі вручили підозру
Минулого тижня в аеропорту "Бориспіль" правоохоронці виявили у Надії Савченко і її сестри Віри підроблені ковід-сертифікати. Фото: Getty Images

Колишній народній депутатці Надії Савченко та її сестрі Вірі вручили підозру за використання підробленого Covid-сертифікату, з яким вони намагалися потрапити в Україну.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський у п'ятницю ввечері.

"Хочу наголосити, всі, хто порушує закон, мають бути готові понести відповідальність. Незалежно, чи ви Герой України, чи екснардеп, чи просто громадянин", - написав очільник МВС у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко у прямому ефірі обвинуватили у роботі на Москву

Зі слів міністра, по всій країні працюють спеціальні мобільні групи, які перевіряють на справжність сертифікати і ПЛР-тести.

Прикордонники використовують спеціальне обладнання, яке виявляє такі фейкові документи.

Лише упродовж цього тижня за фактами підроблення результатів тестів, сертифікатів про вакцинацію, відкрили 59 кримінальних проваджень.

"І просто звертаюся до кожного по-людськи.

Всі, хто задумується купити такі підроблені сертифікати, ПЛР-тести чи зробити їхню копію у спеціалізованих програмах – пам'ятайте, одне таке рішення залишить відбиток на всьому вашому майбутньому.

Подумайте, скільки виникатиме проблем із роботодавцями, які бачитимуть, що ви раніше судимі? Вже не кажучи про інші труднощі, які можуть супроводжувати вас по життю через одне таке рішення. Вакцинуйтеся!" - заявив Монастирський.

22 жовтня правоохоронці виявили у Надії Савченко і її сестри Віри підроблені ковід-сертифікати. Подія трапилась в аеропорту "Бориспіль", обидві прилеліти в Україну.

На сайті електронних петицій з'явилася вимога позбавити Савченко звання Героя України.

Зараз ви читаєте новину «Підробка Covid-сертифікату: Савченко і її сестрі вручили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути