Ексклюзиви
середа, 21 жовтня 2020 12:41

Підрахунок голосів буде тривалий - ЦВК

Процес після голосування 25 жовтня на місцевих виборах буде тривалий, повідомила Центральна виборча комісія.

ЦВК змоделювала підрахунок голосів.

Наприклад, занесення відомостей — повних назв 15 місцевих організацій партій та ПІБ кандидатів у депутати (5 організацій партій по 7 кандидатів, 5 – по 9 і 5 – по 12) до одного примірника протоколу "від руки" зайняло 1 год 40 хв. І це за умови, якщо під час занесення секретар комісії допомагає іншому члену комісії та надиктовує ПІБ кандидатів.

 
 

Щоб спростити процес, ЦВК ухвалила постанову, за якою для зменшення часу оформлення протоколу повні назви місцевих організацій партій та ПІБ кандидатів надрукують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заповнювати бюлетень на місцевих виборах

"Підрахунок голосів виборців 25 жовтня стане серйозним випробуванням для всіх виборчих комісій. Він буде тривалим. Ми просимо членів комісій дотримуватися чіткого алгоритму дій, щоб підрахунок провели правильно та без ускладнень", - заявила ЦВК.

Раніше ЦВК публікувала роз'яснення, як проходитимуть вибори в умовах карантину. Усі члени виборчих комісій, спостерігачі та інші особи, які перебуватимуть у приміщенні для голосування 25 жовтня, мають бути у масках.

Зараз ви читаєте новину «Підрахунок голосів буде тривалий - ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути