вівторок, 01 листопада 2011 09:28

Підлеглим Костусєва знову муляє напис "Слава Україні" у центрі Одеси

Підлеглим Костусєва знову муляє напис "Слава Україні" у центрі Одеси

До одеситки Вікторії Сибір, на балконі якої розміщений надпис "Слава Україні", надійшов лист від керівника управління архітектури та міськбудівництва Одеси Марата Касимова. У листі чиновник поручає голові інспекції з благоустрою й керівнику інспекції Держархбудконтролю привести вказану частину фасаду у відповідність до кольору всього будинку.

Зокрема, як повідомила громадська ініціатива "Оновлення країни", причиною такого рішення міськрада називає "скарги", які нібито надходять від сусідів Вікторії з приводу її балкону.

"Міська влада Одеси, осліплена черговим приступом українофобії, підключає всі можливі важелі проти одеситки Вікторії  Сибір з метою знищення напису "Слава Україні" та малюнку на її балконі. При цьому,  міські очільники посилаються на нібито "телефонні скарги", які поступають від її сусідів. Але це смішно", - зазначив координатор громадської ініціативи "Оновлення країни" в Одесі Сергій Гуцалюк.

Також він повідомив, що на більшості фасадів будинків у центральній частині міста "красуються" нецензурні графіті та непристойні малюнки, які щодня бачать сотні туристів, в тому числі й іноземні, але міську владу вони не хвилюють.

Гуцалюк пообіцяв не залишати Вікторію Сибір з цією проблемою наодинці.

"Обіцяємо надати будь-яку  допомогу цій принциповій дівчині у справі відстоювання її позиції. Ми також, в свою чергу, будемо робити кроки по притягненню посадових осіб одеської міськради до відповідальності за паплюження позитивного іміджу Одеси та України перед іноземними туристами, за відсутність заходів щодо ліквідації нецензурних написів та графіті на фасадах історичних будинків нашого міста", - повідомив Гуцалюк.

Як повідомлялося раніше, 13 вересня комунальні служби Одеси без попередження зафарбували напис на балконі у 20-річної Вікторії Сибір. Дівчина заявила, що обурена діями цих людей, які навіть не представилися, і звернулася в міліцію.

Як розповіла дівчина, композиція з соняшниками і написом "Слава Україні!" з'явилася на балконі її квартири по вулиці Дерибасівській майже рік тому. Увесь цей час до неї ніхто жодного разу не звертався з претензіями з приводу напису. Також Вікторія повідомила, що намагалася отримати пояснення від Приморської райадміністрації міста, але безуспішно.

Пізніше Вікторія Сибір відновила на балконі своєї квартири напис "Слава Україні!", прикрашений орнаментом із соняшниками.

Зараз ви читаєте новину «Підлеглим Костусєва знову муляє напис "Слава Україні" у центрі Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути