понеділок, 08 жовтня 2018 14:59

Підкуп виборців не пройде: Порошенко попросив у нової ЦВК допомоги

Підкуп виборців не пройде: Порошенко попросив у нової ЦВК допомоги
Порошенко обіцяє внести до ВР законопроект про відповідальність за підкуп виборів як невідкладний. Фото з відкритих джерел

Президент Петро Порошенко ініціював законопроекти, які ускладнять підкуп виборців і збільшать відповідальність за цей злочин.

Напрацювання глава держави передав на розгляд новим членам Центральної виборчої комісії, яких попросив презентувати ініціативи на засіданні Національної ради реформ.

"Важлива позиція - це ефективна протидія підкупу виборців. Сьогодні ця технологія також є однією з форм втручання у вибори через гроші, які йдуть із Росії. Сподіваюся як на рішучі дії Центральної виборчої комісії, так і на необхідність внесення змін у законодавство, які суттєво ускладнять цей процес і збільшать відповідальність. Законодавчі пропозиції готові до розгляду на Національній раді реформ. Якби ви могли дослухатися до цього, обговорити питання змін до законодавства і представити це на Нацраді реформ для врахування, я буду готовий внести це до парламенту і визначити законопроект як невідкладний", - наголосив Порошенко.

Він констатував, що Росія також намагатиметься зірвати вибори в Україні через дезінформацію, фальсифікацію виборчого процесу, хакерські атаки.

"Тут я сподіваюся на вашу ефективну роботу, щоб ми мали засоби протидії, щоб захистити вибір українського народу", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Немає виборів - немає факту: друг Порошенка оригінально заперечив підкуп

Мешканці Хутора Залізного 21 липня отримали від першого заступника фракції БПП Ігоря Кононенка до дня села подарунок у вигляді торта з його іменем.

Зараз ви читаєте новину «Підкуп виборців не пройде: Порошенко попросив у нової ЦВК допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути