пʼятниця, 13 січня 2012 15:27

Спецтема: Луценко за ґратами

Під СІЗО до Луценка прийшли "пастушки", "царі", "мєнт", воїн УПА і "банкір"
30

Фото: Фото: Наталя Чубенко

У п'ятницю під стінами Лук'янівського СІЗО відбувся "Зірковий вертеп". Організатором виступило мистецьке об'єднання "Остання барикада". Її керівником є нардеп-"нунсівець" Олесь Доній.

"Ідея проведення біля СІЗО вертепу виникла через те, що тут знаходиться наш друг Юрій Луценко, - сказав він. - Сценарій написав Сашко Лірник, а кожен із учасників вносить щось своє – підправляє тексти. У нас всі таланти".

У вертепі, окрім Донія, також взяли участь депутати із фракції НУ-НС Ірина Геращенко – Пастушок-1, Володимир Ар'єв – Мєнт-3, Юрій Стець – Воїн УПА, Юрій Гримчак – Шахтар, актор Богдан Бенюк - "Банкир", письменники Лесь Подерев'янський – Цар-3, Світлана Поваляєва – Пастушок-2 та співак Юрій Журавель – Цар-2.

"Наш вертеп показує те, що відбувається в Україні, - пояснив Лірник. - Так робилося завжди. Які відносини між народом та владою, як себе поводить міліція. В країні йде розкол. Міліція теж розуміє, що служить не народу. Але все стане на свої місця".

Подивитися на дійство зібралося близько 70 людей. Їм організатори роздали календарі на 2012 рік: "Юрію Луценку у день народження та іншим політв'язням від побратимів". На них зображені карикатури на президента та членів уряду. Місяці перейменовані у жартівливій формі: "Йоломень, Злютий, Дуберезень".

За порядком біля СІЗО слідкувало 5 міліціонерів.

"Заборони проведення акції не було, - зазначив депутат Юрій Гримчак. - Ніхто не подав до суду. Сьогодні КМДА вирішила провести у Києві конкурс вертепів, тому ми якраз підходимо для такої події".

Зараз ви читаєте новину «Під СІЗО до Луценка прийшли "пастушки", "царі", "мєнт", воїн УПА і "банкір"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути