Ексклюзиви
четвер, 25 квітня 2019 09:55

Під Радою сотні людей вимагають ухвалити мовний закон
10

Фото: Чесно

Під парламентом проходить акція за підтримку закону про мову. Зібралося близько тисячі людей, вони продовжують підходити.

Учасники вимагають від народних депутатів позитивного рішення щодо цього документу. Тримають у руках плакати з надписами "Мова — це зброя", "Мене захистить лише мовний закон".

Організатором акції виступили низка громадських організацій. Вони встановили сцену, на якій виступають священики, народні депутати, громадські діячі, лунають українські пісні.

"Сьогодні день, який має всі шанси стати історичним. Бо ми живемо не в простий час. Сьогодні ми маємо прийняти закон про функціонування української мови як державної. Ви спостерігали за тим, як складно і непросто давалася робота над цим законом, як багато антиукраїнські сили робили для того, щоб зірвати його прийняття, щоб залякати людей, поширювали міфи", — наголосив голова профільного комітету Микола Княжицький зі сцени.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парасюк про низьку явку в Раді: "Слухати Шуфрича шкодить здоров'ю"

Сьогодні Верховна Рада планує вцілому ухвалити законопроект про забезпечення функціонування української мови як державної. Парламент розпочне роботу о 10:00. Йому залишилося опрацювати 18 поправок.

Зараз ви читаєте новину «Під Радою сотні людей вимагають ухвалити мовний закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути